Se billederne: Jahhh – Vi skal til London!

Foto: Liselotte Sabroe, Mads Hussing

Semifinalen venter i London! Dette hold har gjort sig selv historisk. Efter tre sejre på stribe, så er Danmark i semifinalen ved EM i fodbold. Den spilles i London og er enten mod England eller Ukraine.

Det danske hold gav alt, hvad de havde i sig og overvandt Tjekkiet i den varme aserbajdsjanske hovedstand Baku.

På to flotte mål før pausen grundlagde Danmark sejren i kvartfinalen over Tjekkiet.

Det første kom allerede i det femte minut. Ondrej Celustka tabte en duel med Kasper Dolberg, og bolden gik efter linjedommerens mening til hjørnespark.

Det tog Jens Stryger Larsen sig af, og han sendte bolden lige ind i panden på en helt umarkeret Thomas Delaney, der fra ti meters afstand headede bolden ned i jorden og til højre for tjekkernes målmand Tomas Vaclik, som ikke havde en chance for at nå den bold.

Danskerne havde i den efterfølgende del af kampen styr på begivenhederne.

Mikkel Damsgaard fik også en mulighed, da han blev sendt afsted af Pierre-Emile Højbjerg, og helt fri prøvede han at prikke den forbi Vaclik, men bolden blev reddet.

Tjekkerne var hele tiden farlige på dødbolde, men Danmark var mest målsøgende i det ordinære spil

Delaney kunne være blevet dobbelt målscorer ti minutter efter det første mål. Igen var det Jens Stryger, der lagde den indover. Delaney fik dog kun højre knæ på bolden

Tjekkerne havde mest lyst til at angribe i deres højre side, hvor de stod overfor Jannik Vestergaard, men det var Kasper Schmeichel, der var ved at sætte tjekkerne i gang.

Han sparkede ud til Lukas Masopust, der sendte Tomas Holes fri i venstre side, men her ragde Schmeichel selv kastanjerne ud af ilden.

Hvor danskerne havde det gode spil i de første 20 minutter, så tog tjekkerne over derfra. De var farlige både i det åbne spil og på dødbolde, og det lå i den varme luft, at der skulle komme en udligning.

Tjekkerne havde seks frispark på danskernes banehalvdel i de første 32 minutter, og det var med hjertet oppe i halsen på samtlige danske tilskuere, at bolden blev sendt indover hver gang.

Tomas Soucek prøvede på et indlæg et saksespark, men han ramte ved siden af bolden. Den gik videre til Tomes Holes, der afsluttede lige på Schmeichel.

Danmark red det værste af stormen af, og Damsgaard fik den næste store chance. Han fik en lang bold fra Jannik Vestergaard, som han tog fint med og fik et godt spark, der dog blev reddet af Vaclik.

Det var Danmark, der skulle gå bedst til pausen. Det blev 2-0 tre

42. 0-2 var et af turneringens allerflotteste mål. Vestergaard til Mæhle, der med en vanvittig yderside sendte den indover. Braithwaite kunne ikke nå op til den, men bagved stod Kasper Dolberg, der selv med tjekkernes Jan Boril i ryggen kunne sætte indersiden på og sende Danmark på 2-0 lige før pausen.

Tjekkerne skiftede to i pausen, og det gjorde dem godt. I de første par minutter havde de flere store chancer, og Kasper Schmeichel havde en flot redning efter et minuts tid.

Det gik dog allerede galt efter tre minutter, hvor Patrik Schick kunne halvt skyde og halvt styre bolden ind bag Schmeichel.

Tjekkerne har stor kvalitet på holdet, og det er svært at holde nede. Det kunne Danmark heller ikke i 2. halvleg, men de forsøgte godt på det.

Der blev rokeret rundt, så der i perioder var fem mand i bagkæden, og det gav naturligt nok mindre plads til at spille rundt på for tjekkerne.

Samtidig kom Yussuf Poulsen på banen, og han kom til flere afslutninger, der godt kunne have givet noget mere. Men de to mål i 1. halvleg var rigeligt, for tjekkerne lykkedes ikke med at score yderligere.

De fik dog deres muligheder – især på dødbolde, men det gav ingen mål til tjekkerne. Dermed kunne Danmark fejre sejren og en tur til Wembley for at spille semifinale mod enten England eller Ukraine.

De danske tilskuere ved ikke, om de er købt eller solgt, for som det ser ud lige nu, så er der ingen mulighed for at tage til London og se semifinalen med de karantæneregler, der er i England.