‘Sammen og hver for sig’

Far og datter – Peter Christoffersen og Mette Nørregaard – udstiller på Kirkehavegård

Foto: Michael Braunstein

Far og datter – Peter Christoffersen og Mette Nørregaard – mødes ganske usædvanligt på samme lærreder – og hver for sig – når Allerød Kunstforening arrangerer udstilling på Kirkehavegård fra 13.-29. november. Det er samtidig det stille og naturalistiske, der spiller op mod farve og fri fantasi.

Peter Christoffersen er kendt for sine landskabsmalerier og farvemættede figurative billeder. Siden 1985 har han sammen med sin hustru været på utallige rejser rundt i verden. De mange rejseindtryk fastholdes og finder vej til lærrederne.

Hans malerier udføres med omhyggelig og sikker spartelteknik. Farveholdningen er stærk, men aldrig blot ren kulør fra tuben. Genkendelige træk er poetiske tilføjelser i form af let indridsede silhuetter, lyriske ord og mønstre.

Peter Christoffersen har haft en lang række af udstillinger i ind- og udland. Han har atelier og galleri i Esrum.

I sammenligning med sin far er Mette Nørregaards farveholdning bevidst dæmpet og underspillet. Hendes malerier kan karakteriseres som drømmende realisme med strejf af surrealistiske elementer. Ofte mødes himmel eller hav på uventet vis med klassisk arkitektur og små overraskende historier. Beskueren overlades til stilheden og de små finurligheder som giver anledning til større eksistentielle fortolkninger.

Som barn begyndte Mette Nørregaard tidligt at udstille sammen med sin far. Tidligt var hun klar over, at hun at ville gå samme vej som ham, og begyndte at modtage tegneundervisning på Ny Carlsberg Glyptoteket hos Robert Askou-Jensen. Dette afspejler sig i de første års mange skulpturelle malerier.

Studieture med den transsibiriske jernbane, rejser til bl.a. Guatemala, Iran, Kina, Island og Cambodia er blevet inspirationen til store udstillinger. Gennem årene har hun modtaget undervisning af bl.a. Kathrine Ærtebjerg og Allan Otte på Ærø Kunsthøjskole. I de sidste 22 år har hun udstillet, solgt og levet af maleriet.

'Er du til naturalistisk, abstrakt eller spændingsfeltet mellem de to?', lyder spørgsmålet fra Allerød Kunstforening.

Der er fernisering på udstillingen fredag 13. november fra kl. 19.00-20.30. Begge kunstnere vil være tilstede. Udstillingen åbnes af bibliotekschef i Allerød Kommune, Annette Wolgenhagen Godt.

Udstillingen er åben torsdag og fredag fra kl. 15.00-17.00 samt lørdag og søndag fra kl. 14.00-17.00 frem til 29. november.