Samlet opposition kræver ny forklaring

En samlet opposition kræver nu en forklaring fra den konservative formand Lene Espersen om betaling til privatsygehuse.

Socialdemokraterne, SF, Enhedslisten samt Radikale Venstre kræver en forklaring fra den konservative formand Lene Espersen i et samråd i Folketingets finansudvalg.

Oppositionen ønsker svar på, hvem der tilbage i 2009 bidrog til beregninger, der viste, at taksten på privathospitaler var for høje og kunne sænkes med 25 procent.

Lene Espersen sagde i marts 2009 til Politiken, at de gyldne haner til privathospitalerne skulle lukkes og taksterne skulle sænkes med 25 procent.

Da oppositionen forsøgte at få indsigt i beregningerne bag muligheden for at sænke taksten med 25 procent, lød det, at tallet stammede fra et grundigt arbejde i den konservative folketingsgruppe.

Men nu viser det sig, at der har været tæt kontakt mellem Sundhedsministeriet og De Konservative om taksterne. Dagen før Politikens historie sendte daværende sundhedsminister Jakob Axel Nielsens spindoktor en mail til den konservative pressetjeneste om sagen.

– Nu skal alt frem. Regeringen har gennem længere tid forsøgt at skjule sandheden om den overbetaling, der er fundet sted til privathospitalerne. Lene Espersen har i Folketinget ikke fortalt sandheden om sagen, og det er alvorligt, at en minister ikke fortæller sandheden til Folketinget, siger Socialdemokraternes finansordfører Morten Bødskov og fortsætter:

– Men det er mindst lige så alvorligt, at regeringen har gjort alt, hvad den kan, for at dække over, at den har gjort alt, hvad den kunne, for at fylde lommerne op på privatsygehuse med skattepenge.