Salget af Nets: Ny ejers dobbeltrolle skal granskes

Amerikansk kapitalfond, der skal overtage Nets, ejer også virksomhed, der blandt andet producerer dankortet.

En af de tre nye ejere af dankort-udbyderen Nets – kapitalfonden Advent International – skal nu undersøges nærmere af konkurrencemyndighederne.

Advent International ejer nemlig også selskabet Oberthur, der står for en stor del af den fysiske produktion og distribuering af betalingskort til bankerne – blandt andet dankortet. Det skriver Berlingske.

Dobbeltroller er noget, som konkurrencemyndighederne altid gransker, lyder det.

– Generelt kigger man på, om det samme selskab også ejer andre dele af værdikæden, og det vil i så fald blive undersøgt, om det har nogen betydning for konkurrencen, siger Martin Nyvang, kontorchef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, til Berlingske.

– Den konkrete sag skal først forbi EU-Kommissionen, og så vil det være op til Kommissionen, om de vil sende den videre til os. Men det er for tidligt at sige noget om den konkrete sag, tilføjer han.

Et konsortium bestående af Advent International, Bain Capital og ATP har tilbudt en kontant sum på 17 milliarder danske kroner for 100 procent af aktiekapitalen i Nets, der blandt andet står for dankortet og NemID.

Hos amerikanske Advent International forventer man ikke, at ejerskabet af Oberthur kommer til at give ballade.

– Hverken Advent International eller dets juridiske rådgivere har fundet, at ejerskabet af dette selskab skulle udgøre et problem for godkendelsen af opkøbet, men Advent vil besvare ethvert spørgsmål, som konkurrencemyndighederne måtte have i denne sag, skriver James Brocklebank, partner i Advent International, til Berlingske.