Så mange penge samlede Røde Kors ind i Hillerød

Der blev tager godt imod Røde Kors' indsamlere, da de samlede ind søndag

Der blev samlet knap 77.000 kroner ind i kontanter på ruterne i Hillerød, oplyser Røde Kors. Pressefoto
Der blev samlet knap 77.000 kroner ind i kontanter på ruterne i Hillerød, oplyser Røde Kors. Pressefoto

Søndag skinnede solen på mange i Hillerød. Også på de frivillige indsamlere fra Røde Kors, der på deres 103 ruter i Hillerød Kommune fik indsamlet godt 77.000 kroner i kontanter – og anslået ekstra 20-25 procent på mobilepay.

Det samlede resultat er først mere sikkert om et par dage, men Røde Kors i Hillerød er taknemmelig over alle de bidrag, de fik til deres hjælpearbejde.

Af de 103 ruter, blev 36 ruter dækker af gymnasieelever, flest fra Frederiksborg Gymnasium, men enkelte også fra Birkerød Gymnasium.

Andre ruter blev gået af familier, der kombinerede det gode vejr med en tur i efterårssolen, lige som enkelte brugte cyklen til at komme rundt på ruterne.

Og det glæder Røde Kors, at langt de fleste indsamlere blev positivt modtaget.

"Røde Kors er utrolig glade for opbakningen, og håber, at mange af de, der var ude på tur i det gode vejr, eventuelt vil støtte indsamlingen alligevel, selv om de ikke var hjemme, da der kom en indsamler forbi. Indsamlingens resultat bruges til både sociale opgaver i Danmark, som til det internationale hjælpearbejde," skriver Røde Kors i Hillerød i en mail til Hillerød Posten.

Hvis du har lyst til at støtte Røde Kors' arbejde, kan du overføre et beløb på mobilepay 63110 eller via sms ALT til 1290.