Rytmer og tændstikker i kirken

Man må gerne lege med tændstikker. Især hvis de er uden svovl og kan bruges til at lære rytmer. I Præstø Kirkehus øver de unge korsangere på livet løs med tændstikker, rytmer, noder og stemmer.

Allerede uden for Kirkehuset i Præstø kan man ane melodistumper af en kendt børnesang. 

Det er de første takter af Gunnar Nyborg-Jensens ?Se min kjole?.

Men man kan ikke høre teksten, kun noget da da da da di di di di da da.

Indenfor i det store møderum ligger 33 børn i alderen seks til elleve år på gulvet og lægger tændstikker i rækkefølge og mønstrer.

Nu giver det mening. For korleder Charlotte Dagnæs-Hansen går rundt på gulvet og får korpigerne til på skift at synge rytmen fra tændstikbillederne på gulvet.

 

Palmesang i Skibinge

De sangglade piger fra Præstø-Skibinges børnekor er til øvedag i Kirkehuset.

I dag trænes både rytmer og Hosianna sangen, der skal afsynges Palmesøndag.

– Det giver en god forståelse af rytmen, når man illustrerer ved hjælp af tændstikkerne på gulvet. Børnene bruger deres sanser og får rytmen helt ind i kroppen, siger Charlotte Dagnæs-Hansen.

Sekunder efter laver korlederen et hop i dagens program og stiller op til korsang.

Nu skal der øves på den smukke Hosianna. Sangen om Jesus´ indtog i Jerusalem ridende på et æsel mens befolkningen hyldede ham og viftede med palmeblade.

På skift kommer de unge korsangere op og synger for. 

33 barnestemmer bruser gennem Kirkehuset. Den der Hosianna, den skal nok gøre lykke i Skibinge Kirke Palmesøndag den 13. april.

Tændstikkerne ligger stadig på gulvet i Kirkehuset, da deres udsendte går derfra. Der skal øves flere rytmer og takter efter sangen.                                                                                                                       

toc