Russer vil være med i Saabs ejerkreds

Den russiske finansmand Victor Muller kæmper for at komme med ind i den svenske bilfabrik Saabs ejerkreds. Hans penge er der, men GM modsætter sig.

Saab fyrer op under produktionen
Saab fyrer op under produktionen

Saab Automobiles bestyrelsesformand Victor Muller tror på sin russiske ven og långiver Vladimir Antonovs forsøg på at blødgøre den svenske bilproducents tidligere ejer, General Motors.

Det er ikke umuligt, at Antonov igen vil kunne lukkes ind i varmen som medejer, hævder Muller og understreger over for det svenske nyhedsbureau TT, at det endda er realistisk.

Mere end ni måneder efter, at GM tvang den russiske finansmand ud af Saab som delejer i Spyker på grund af påståede forbindelser til organiseret kriminalitet, forsøger Antonov stadig at blive renvasket.

Den rapport, som et uafhængigt undersøgelsesselskab skulle udføre, og som skulle bevise, at der ikke var hold i anklagerne, har Antonov valgt ikke at præsentere.

Muller har hele tiden hævdet, at der ikke var hold i anklagerne. Alligevel var det ham, der traf beslutningen om, at Antonov skulle købes ud, så Spyker kunne overtage Saab.

– Jeg havde ikke noget alternativ. Der var ingen tid at give af. GM var i færd med at lukke Saab, siger Victor Muller.

Nu erkender Muller, at han købte den kriseramte svenske bilfabrik for penge, som Antonov lånte Spyker. Angiveligt er der tale om 100 millioner dollar svarende til omkring 550 danske kroner.

– Ja, det er Antonov, der har lånt mig pengene. Og det er der ingen usikkerhed forbundet med. Det er langfristede lån. Jeg er ikke det mindste nervøs, siger Victor Muller eftertrykkeligt.

De ny oplysninger er kommet frem i forbindelse med den internationale biludstilling i Paris.