Røde Kors kommer på velgørenhedsfrimærke

Røde Kors har 150 års jubilæum i år og kommer for anden gang på Post Danmarks velgørenhedsfrimærke.

Røde Kors' letgenkendelige røde kors kommer på et nyt frimærke. Det sker i anledning af den humanitære organisations 150 års jubilæum i år. Det oplyser Post Danmark, der har valgt røde kors til årets velgørenhedsfrimærke.

– Røde Kors har i 150 år været til stede, når krige og katastrofer har ramt mennesker over hele verden.

– Derfor er vi glade for og synes, det er meget oplagt, at vi i sådan et særligt år for Røde Kors kan være med til at støtte deres vigtige, humanitære arbejde med overskuddet fra årets velgørenhedsfrimærke, siger Morten O. Nielsen, der er kommunikationschef i Post Danmark.

Det er ikke første gang, at Post Danmark og Røde Kors indgår et velgørenhedssamarbejde. Blandt andet var Røde Kors modtager af det første velgørenhedsfrimærke i 1921.

Post Danmarks valg af velgørenhedsfrimærke falder i god jord hos Røde Kors.

– Vi er meget beærede over, at Post Danmark har valgt os. Det er utroligt værdifuldt i forhold til vores ambition om fortsat at være til stede i verdens brændpunkter og yde hjælp til dem, som trænger mest.

– Det gælder, hvad enten det drejer sig om at sørge for tag over hovedet til familier på flugt eller lægehjælp til syge og sårede, siger Anders Ladekarl, der er generalsekretær i Røde Kors.

Samarbejdet mellem Post Danmark og Røde Kors blev meget symbolsk præsenteret i Sønderborg fredag i forbindelse med den storstilede markering af 150-års-dagen for Slaget ved Dybbøl.

Det var netop i forbindelse med Slaget ved Dybbøl, at hjælpearbejdede fra Røde Kors for første gang bar armbind med det velkendte røde kors på.

Velgørenhedsfrimærket udgives den 3. juni i år og kan et år frem købes på landets 780 posthuse og på www.postdanmark.dk. Frimærket koster 10 kroner, og beløbet går til Røde Kors.