‘Regionen skal ikke lukke vores små lokalsamfund’

Trine Egetved og

Jesper Behrensdorff

Byrådsmedlemmer (K) Det er rystende at læse, at regionen i en spareplan ønsker at omlægge og nedlægge flere busruter i vores kommune.

Vi er i forvejen ikke specielt godt dækket ind i forhold til offentlig trafik, og nu vil man gøre det endnu ringere.

Ifølge oplysninger i medierne, som kommer fra flere borgmestre, foreslår regionen at nedlægge busrute 320R.

Det vil medføre store problemer for Ramløse by, da det er den eneste offentlige transport, der går gennem byen. Det vil medføre en potentiel lukning af byen for mennesker, som ikke har mulighed for at køre bil.

De store skoleelever tager bussen hver morgen til udskolingen i Helsinge, børnehavens børn bruger ofte bussen på ture både mod Helsinge og Frederiksværk. Samtidig er det den eneste bus, som kører forbi vores ungdomsskole på Kanutskivej. Og så er der jo også alle de mennesker, som tager på arbejde på tværs af Gribskov, Halsnæs og Frederikssund kommuner, som pludselig må til at køre bil på arbejdet.

Og det er bare konsekvenserne ved denne ene rute. De andre ruter vil have mindst lige så omfattende konsekvenser.

Vi vil gerne opfordre regionen til at tænke sig om en ekstra gang og lade være med at lade vores børn, unge og andre uden bil finansiere en letbane dér, hvor der allerede er masser af offentlig transport.

Fra Konservativ side vil vi tage fat i vores regionsrådsmedlemmer og folketingsmedlemmer og forsøge at forklare dem, hvilken katastrofe dette er, og vi vil opfordre alle andre partier i byrådet til at kontakte deres moderpartier, så vi sammen kan få stoppet denne katastrofale udvikling for vores kommune.