Rådhusansatte må holde for

Administrationen skal spare 12,45 millioner kroner i indeværende år. "Vi presser folk hårdt," erkender borgmester

Foto: Steen Trolle

Medarbejderne på rådhuset i Hillerød skal løbe endnu hurtigere, når byrådet i aften siger god for den spareplan, som skal skære 70 millioner kroner af kommunens udgifter i indeværende år.

Den kommunale administration skal levere 12,45 millioner kroner af de samlede besparelser. Det vil kunne mærkes, erkender borgmester Kirsten Jensen (S):

"Ja, administrationen kommer til at bøde ganske meget. Besparelserne kommer oven i de effektiviseringer på administrationen for i alt 15 millioner kroner, som tidligere er besluttet. Så man kan ikke længere sige, at Hillerød drives dyrere end andre kommuner," siger Kirsten Jensen med henvisning til den borgerlige tænketank Cepos, som tidligere har beskyldt Hillerød for at være for dyrt administreret.

Faktisk har politikerne valgt at spare mere på administrationen, end der var lagt op til i det sparekatalog på 62 sider, som direktionen har udarbejdet. Her var der foreslået besparelser på 11,25 millioner kroner, men da budgetforligs-partierne i aftes indgik forlig om spareplanen, så fandt de yderligere 1,2 millioner kroner:"Vi har fundet en lønpulje, som der ikke har været så meget opmærksomhed omkring," siger Kirsten Jensen.

Den oversete pulje omhandler lønninger til direktører, fremgår det af forligsteksten. Besparelsen må derfor betyde, at der bliver mindre til at belønne kommunens topledelse med.

Trods besparelserne håber borgmesteren, at det vil lykkes at fastholde samarbejdsånden på rådhuset:

"Jeg synes, at vi presser folk hårdt. Der arbejdes allerede hårdt, men jeg håber alligevel, at det kan lykkedes at fastholde den ånd, som har været her. Men der er nok nogen, som undervejs vil synes det er lidt surt, og at det er svært at få tiden til at række. Kunsten bliver at få lavet et budget for 2009, så vi ikke skal igennem sådan en øvelse en gang til," siger Kirsten Jensen.