Prisuddeling: Lokale ildsjæle blev hyldet

Tre priser og en lang stribe anerkendelser gik til lokale ildsjæle ved Idræts- og lederprisfesten tirsdag aften i Frederikssund Hallen

FREDERIKSSUND De fleste af dem var der: Spejderne fra Ræven Skibby Trop og Flok. Hjerteløberne fra Jægerspris i deres karakteristiske blå trøjer, cheerleaderspigerne fra Oaks i Frederikssund, golfklubbens repræsentanter, for blot at nævne nogle. Dertil skal lægges yderligere et par hundrede mennesker, der alle havde valgt at tilbringe tirsdag aften i Frederikssund Hallen, hvor Idræts- og lederprisfesten 2019 løb af stablen.

Formand for Folkeoplysningsudvalget i Frederikssund Kommune Anne Sofie Uhrskov (V) havde indtaget talerstol og mikrofon for, uden nogen form for slinger i valsen, at styre slagets gang. Og efter et par festlige indslag med elever fra Frederikssund Musikskole, kunne prisfesten begynde.

Lederprisen gik til Mette Meltinis fra Frederikssund Golfklub, til hvem Anne Sofie Uhrskov sagde:

"Stort tillykke med prisen, det er fuld fortjent. På bare tre år har du formået at skabe et helt nyt fundament for klubbens juniorafdeling, som var faldet til kun 14 medlemmer, uden udsigt til at stige. Men du tog fat og fik sat gang i juniorarbejdet. I en tid hvor golfdanmark oplever markant faldende medlemstal blandt de unge, har du været med til at se en stødt stigende tilgang kulminnere med knapt 60 juniorer i dag,"

Aftenens anden pris – Idrætsprisen, gik til Blackbirds Cheerleaders fra Frederikssund OAKS.

"At udøverne og deres trænere har formået at løfte et cheerleading hold op blandt de bedste i Danmark fortjener en stor anerkendelse," lød det blandt andet fra Anne Sofie Uhrskov, som afslutningsvis tilføjede:

"Blackbirds Cheerleaders inviterer altid til fest. Rundt om banen er der ofte mere end 500 tilskuere, der bakker holdet op til en unik stemning, med Blackbirds til at lede slagets gang på sidelinjen."

Aftenes sidste pris var Fritidsprisen som tilfaldt Spejdergruppen Ræven Skibby Trop og Flok.

"Spejdergruppen bygger sine aktiviteter på fællesskab og samarbejde. De tager både børn og forældre med ud i den danske natur. Gruppelederne udvikler børnenes færdigheder igennem en anerkendende og motiverende tilgang til at lære i og om naturen," sagde Uhrskov, inden hun overlod mikrofonen til gruppeleder Brian Petersen:

"Tusind tak for anerkendelsen. Hvordan måler man en spejdertrups succes? Det gør man, ved at tilbyde nogle rammer til børn og unge så de kan udvikle sig, og ved at anerkende vores forskelligheder," sagde Brian Petersen blandt andet. På scenen havde han fået følgeskab af nogle af sine spejderne, og sammen sluttede de på bedste spejdermaner af med at råbe: tjikkerlikker tjikkerlikker tjaw tjaw tjaw.

Efter IF 1864 Bueskydnings fremvisning og kagebord blev en lang stribe anerkendelser overrakt til personer og hold, som har vundet guld, sølv eller bronze ved internationale eller danske mesterskaber, eller vundet guld ved landsdelsmesterskaber eller sjællandske mesterskaber under DIF, DGI, Dansk Firmaidrætsforbund eller Dansk Handicap Idræts-Forbund.

Atleter fra Frederikssund Taekwondo, Slangerup Svømmeklub, IF 1864 Bueskydning, Frederikssund Triathlon Klub, Slangerup Speedway, Hjerteforeningens Motionsklub i Jægerspris, Rulleskøjteklubbben FRISK modtog anerkendelser.