Pris går til gymnastik-mand

Team Solrød Prisen gik i år til en meget driftig gymnastikmand, der står i spidsen for Solrød Gymnastikforening. Til venstre er det Lars Kongsmark, der fik overrakt prisen af borgmester Niels Hörup (V).
Team Solrød Prisen gik i år til en meget driftig gymnastikmand, der står i spidsen for Solrød Gymnastikforening. Til venstre er det Lars Kongsmark, der fik overrakt prisen af borgmester Niels Hörup (V).

I forbindelse med Solrød Gymnastikforenings generalforsamling søndag den 25. oktober blev Team Solrød-prisen overrakt til en dedikeret gymnastikmand fra Solrød Gymnastikforening.

– Team Solrød er etableret med det formål at styrke idrætten i Solrød Kommune, og prisen skal ses som en anerkendelse af det store frivillige arbejde, der udføres på idrætsområdet. Det kan ikke illustreres bedre end ved overrækkelsen af prisen til Lars Kongsmark, siger Niels Hörup, der er formand for Team Solrød.

Udover æren følger der en erkendtlighed på 10.000 kroner med prisen. Pengene bliver overrakt i forbindelsen med Team Solrøds julearrangement den 19. november i Jersie Forsamlingshus.

Lars Kongsmark får prisen for gennem sit cirka 10-årige formandskab i klubben at have været en medvirkende årsag til, at Solrød Gymnastikforening har udviklet sig til at være kommunens største forening med 1.100 medlemmer.

– Lars har i sit formandskab gjort meget ud af at give plads til, at foreningens instruktører og øvrige frivillige sjæle kan udvikle nye aktiviteter. Han har desuden qua sine kompetencer indenfor IT fået etableret en velfungerende hjemmeside. Udover en markant og flot medlemsudvikling har det også betydet, at man udefra kigger på, hvad SGF gør. Således var gymnastikforeningen med i opløbet, da DGI for et par år siden afholdt DM i Foreningsudvikling, lød det i forbindelse med prisuddelingen.

Det er femte gang, Team Solrød Prisen uddeles. Prisen gives til enkeltpersoner eller til en bredere kreds: For eksempel en virksomhed, en klub eller et hold, som gennem en særlig indsats og med personligt engagement har styrket idrætten på bredde- eller eliteplan i Solrød Kommune.