Præst sætter fokus på unge og stress

Mange unge kæmper med frygten for ikke at slå til, men det vil Ulla Salicath, sognepræst i Farum, nu gøre noget ved

Foto: Helene Stolle

"Jeg hører, hvor meget mine konfirmander slås med stress og frygten for ikke at være gode nok". Sådan lyder det bekymret fra sognepræst Ulla Salicath, der til efteråret sammen med afspændingspædagog og psykoterapeut, Yacine Maria Baldeh, tilbyder et forløb for unge, der kæmper med stress.

At bringe afspænding og psykoterapi ind i en kirkelig sammenhæng er noget helt nyt, men Ulla Salicath lægger ikke skjul på, at hun føler, at det er nødvendigt.

"Kirken både bør og skal relatere sig til de udfordringer, der findes i tiden. Kristendommen omhandler netop modet til at være menneske", siger hun og understreger, at hun er bekymret for det store pres, der lægges på de unge i dag.

"De slås med at være gode nok. Og hvorfornår er man god nok i en tid, hvor det hele tiden skal gå fremad, og man hele tiden forventes at være på og være nærværende", siger hun og fortsætter:

"Jeg blev faktisk noget rystet, da det gik op for mig, at der på mange af landets gymnasier er unge, der er sygemeldt på grund af stress".

Ifølge Ulla Salicath kan de fleste unge i dag spejle sig i billedet af den græske gud Atlas, der bærer hele verden på sine skuldre og derfor ikke kan rykke sig én centimeter.

"Sådan er der også mange unge, der har det i dag. Men Atlas var en gud, det er unge mennesker ikke", siger hun og tilføjer, at hvis man tror, at man skal kunne klare det hele, så kan man meget nemt få stress.

"Stress er mange ting. For nogle en det en tilstand, som opstår momentvis og for andre bliver det en permanent tilstand", siger Ulla Salicath og understreger, at stress viser sig som en ubalance mellem krop og hoved, hvor man kan have svært ved at trække vejret ordentligt og at finde ro.

"Derfor er det vigtigt, at vi i forløbet både arbejder med tanker og med kroppen. Og det er derfor, Yacine Maria Baldeh, der er en dygtig og erfaren afspændingspædagog er med", forklarer Ulla Salicath og fortsætter:

"Vi kommer til at tale om alt det, der presser sig på hos de unge – både det, der kommer indefra i form af egne tanker, følelser og forventninger og de krav, der kommer udefra. Men vi skal selvfølgelig også have det skægt, og både Yacine og jeg vil gøre os umage for at skabe et trygt og tillidsfyldt rum, hvor vi kan dele erfaringer og tanker":

FAKTA

Om stresskurset…

Målgruppen er de 14-20 årige, der føler sig ramt af stres

Kurset begynder 13. september og løber over seks torsdage, hver anden uge, fra kl.16-19.

Undervisere er sognepræst Ulla Salicath og afspændingspædagog og psykoterapeut Yacine Maria Baldeh

Kurset finder sted i Stavnsholtkirken

Kurset er gratis

Nærmere info fås hos Ulla Salicath på 51844241 eller på ubs@km.dk