Populær restaurant i Fredensborg er lukket

Efter bare 16 måneder er restauranten Hos Pries i Slotsgade nu lukket

Foto: Peter Mailand

Efter bare 16 måneder er den populære restaurant Hos Pries i Fredensborg nu lukket igen. Selvom det gik godt og de to ejere, Dennis Aarestrup Pries og Claus Pries, havde mange arrangementer i december, så var det en meget kort frist til at betale flere måneders husleje der fik dem til at kaste håndklædet i ringen.

"Vi kunne ikke få en passende kassekredit i banken, så vi lavede en mundlig aftale med udlejeren om, at vi kunne betale vores husleje løbende," siger Dennis Aarestrup Pries.

Det er Erling Kærgaard Petersen, der er direktør i EKP-ejendomme, der lejer ejendommen ud til Pries-parret.

"Aftalen var én måned. Men de har ikke betalt husleje og forbrugsafgifter siden august," siger han til Uge-Nyt.

Ifølge Pries-parret begyndte det at gå skævt for nogle måneder siden.

Fredag den 17. november opstod der en tvist, hvor parret fik en frist til den efterfølgende tirsdag til at stille en garanti for den manglende husleje.

"De har ikke betalt husleje siden august, derfor ønskede jeg, at de skulle stille en garanti for, at pengene kom, men jeg har ikke smidt dem ud," siger Erling Kærgaard Petersen.

Herefter kontaktede Pries-parret deres advokat.

"Vi kunne godt have fået forudbetalinger for de arrangementer der var booket i december, men så havde vi stået i samme situation 1. januar, hvor vi ville gå tre tynde måneder i møde. Så vi ville være lige vidt," siger Claus Pries.

I stedet vælger parret at lukke restauranten og kontakter Fredensborg Vandrehjem for at få afsat nogle af de arrangementer som er booket i december.

Samtidig rømmer Pries-parret restauranten, men i dag ærgrer de sig over forløbet.

"Vi har jo knoklet 12 timer hver dag – seks dage om ugen. Så det er da mega-ærgerligt. Det var jo efterhånden blevet et godt koncept vi havde fået skruet sammen og der er rigtigt mange der er kede af, at vi nu har lukket. Men det er gået så stærkt, at det først er nu, det går op for os, hvad der er sket," siger Claus Pries.