Politirapporten

Helsinge: Onsdag kl. 3.15 var en ko var sluppet løs på Hillerød Motortrafikvej omkring krydset ved Solbjergvej. Her blev den ramt af en 60-årig mand fra Frederiksværk i sin lastbil, som kørte på vejen mod syd, da han påkørte koen, som døde skriver gribskovlokalavis.dk

Chaufføren kom ikke til skade, men lastbilen fik en del skader. Vejen blev spærret i en times tid, til Falck fik hentet den døde ko og ryddet op efter uheldet.

Gilleleje: Der var ubudne gæster på en byggeplads på Østre Allé i Gilleleje i perioden mellem 23. december og 5. januar, skriver Frederiksborg Amtsavis. De forsvandt med en byggestrømtavle af mærket Weksoe til en værdi af 6.000 kr oplyser Nordsjællands Politi.

Blistrup: Blistrup Medborgerhus' flagstang blev omkring nytår sprængt i luften oplyser Nordsjællands Politi ifølge Frederiksborg Amtsavis.

tisvilde: Hos Nordsjællands Politi triller der stille og roligt anmeldelser ind om indbrud, som blev begået i jule- og nytårsferien. Blandt andet blev der mellem den 20. december og 3. januar brudt ind i et fritidshus på N.P. Nielsens Vej i Tisvilde, hvor der blev stjålet fire Arne Jacobsen-stole, en vaskemaskine og en indbygget Siemens-ovn. Det skriver Amtsavisen.

Helsinge: Fredag efter nytår blev der foretaget to indbrud på Birkely.

I én villa blev blandt andet stjålet 10.000 kr. fra en sparegris og smykker fra et pengeskab, oplyser Nordsjællands Politi til Amtsavisen. I en anden blev stjålet en ipad, en bærbar pc og guldsmykker.

Onsdag i sidste uge blev der begået endnu et indbrud på Birkely. Der blev mellem kl. 15.15 og 18.30 stjålet en ipad.

HELSINGE: Torsdag formiddag kl. 10.43 rettede en patrulje henvendelse til en 18-årig mand som sad bag rattet på en personbil på p-plads ved Hammersholtvej i Hillerød.

Bilisten viste sig at være en 18-årig mand fra Helsinge, han blev på stedet skønnet påvirket af narko og den mistanke bekræftede politiets narkometer kort efter.

Den unge mand blev derfor anholdt, sigtet for kørsel under påvirkning af euforiserende stoffer og kørt ind til udtagelse af en blodprøve.

Eftersom den 18-årige mand var påvirket af stoffer blev hans bil også ransaget – her fandt betjentene en omgang hash som blev konfiskeret på stedet og den 18-årige mand fik en sigtelse for besiddelse af euforiserende stoffer lagt oveni.

Hvis blodprøven bekræfter politiets måling med narkometret, så ryger den unge mands kørekort i tre år – ubetinget.

Det skriver gribskovlokalavis.dk.

Gilleleje: Søndag eftermiddag blev brandvæsnet kaldt ud til stranden ud for Dancenter på Tinkerup Strandvej. Nogle borgere havde set en kitesurfer uden sejl i vandet, og de var bange for, at surferen var i fare.

"Inden vi var nået frem, blev alarmen dog afblæst, da kitesurferen var kommet i land ved egen hjælp og i god behold", siger beredskabschef Peter Cowland til Ugeposten.

Gilleleje: En 69-årig mand fra Gilleleje blev nytårsmorgen fundet liggende på Bøgebakken, han lå med sin elcykel på jorden hvor han var styrtet på et ukendt tidspunkt.

Den 69-årige mand havde pådraget sig alvorlige skader i hovedet ved styrtet, herunder kraniebrud og brud på kæben, og havde desuden også hjertestop da han blev fundet af forbipasserende – det oplyste Nordsjællands Politi i tiden efter efter ulykken.

Den 69-årige mand genvandt aldrig bevidstheden efter ulykken, hvor han sov ind efter flere dage på traumecentret, skriver Gribskov Lokalavis.

Esbønderup: To 17-årige drenge har hen over julen plaget nogle jævnaldrende i Esbønderup i Nordsjælland så groft, at de nu har fået en straffesag på halsen.

Anklagemyndigheden ved Nordsjællands Politi ser så alvorligt på sagen, der handler om trusler og opkrævning af en såkaldt dummebøde, at man nu har krævet drengene varetægtsfængslet.

"De er sigtet for at afkræve de forurettede en dummebøde på 10.000 kroner", fortæller anklager Rikke Hald.

En af de sigtede unge bor ifølge anklageren på en institution i området, mens sagens ofre er unge, som bor hos deres forældre.

Anklageren fortæller, at det var en lidt speciel episode, som angiveligt udløste et krav om en dummebøde. Situationen opstod omkring en mand i lokalområdet, som de forurettede unge havde drillet.

" Så var der en episode, hvor manden havde et haglgevær, og så følte de forurettede sig nødsaget til at søge hjælp hos de unge, der nu er sigtet, og de fik så gemytterne til at falde til ro", fortæller Rikke Hald.

"De sigtede har så ment, at det skulle udløse en dummebøde til drengene", siger hun.

Efter et grundlovsforhør fredag har Retten i Helsingør valgt at varetægtsfængsle drengene i foreløbig 14 dage. Det skriver Amtsavisen.

Helsinge: Ved et indbrud i en lejlighed forsvandt mellem torsdag kl. 16.30 og fredag kl. 1 personlige papirer og fire fonduespyd. Det oplyser Nordsjællands Politi til Amtsavisen. Tyvene kom ind gennem en ulåst gadedør.

Græsted: På et tidspunkt mellem den 22. december kl. 10.45 og den 8. januar kl. 10.15 har der været indbrud i en lejlighed på Græsted Hovedgade. Tyvene forsvandt med et tv og kontanter, skriver Amtsavisen

Gilleleje: Mandag blev Bonderupvejen spærret fra krydset ved Superbrugesen på Parkvej til Spar på Gasværksvej. Årsagen var, at et skilt ved Statoil var meget ustabilt, fortæller beredskabschef Peter Cowland til Ugeposten.