Plastik-affald skal fjernes straks

Udvalgsformand Pernille Søndergaard kalder de iturevne kantpæle og plastikaffald på lokale veje for "noget rod" og uheldigt for en kommune, der ser sig selv som grøn

Det er ikke noget kønt syn på de veje, hvor kantpælene er røget med i græsslåningen. Foto: Gribskov Kommune
Det er ikke noget kønt syn på de veje, hvor kantpælene er røget med i græsslåningen. Foto: Gribskov Kommune

Iturevne kantpæle og plastik i grøfterne. Det er resultatet af den græsklipning, som Gribskov Kommunes entreprenør på området har foretaget. Der er konstateret masser af plastik og affald på en række veje, bl.a. på Kildevej og Valbyvej tæt på Helsinge samt andre steder i kommunen, og det falder også Pernille Søndergaard (NG), der er formand for Udvikling, By og Land for brystet.

"Det er noget rod, og det er ikke i orden. Vi ser os selv som borgere i en grøn kommune, så det går ikke. Derudover er der tale om ressourcespild, og i det møde, vi har haft med entreprenøren, har vi lagt vægt på, at der fremover arbejdes med større påpasselighed," siger udvalgsformanden.

Gribskov Kommune har også udsendt en pressemeddelelse, hvori det hedder, at kommunen har modtaget flere henvendelser fra borgere, som har observeret, at der ligger ødelagte kantpæle efter slåning af græsset langs vejene.

"Det er helt uacceptabelt, at vi ser sådan et rod efter græsslåning. Rabatterne skal slås hvert efterår, og forud for det skal al affald samles op. Det er netop for at undgå, at de store maskiner kommer til at sprede det. Derfor har vi straks taget fat i den ansvarlige entreprenør," siger Udvalgsformand for Udvikling, By og Land Pernille Søndergaard.

Kommunen har nu pålagt entreprenøren straks at få ryddet op langs med vejene, hvor der er slået græs.

"Ja, nu har vi sagt, at alt slåning stopper. Der skal ryddes op. Når det er gjort, kan entreprenøren fortsætte med græsslåningen – denne gang uden at ramme kantpælene," siger Pernille Søndergaard.

Oprydningsarbejdet sker for entreprenørens egen regning, ligesom de ødelagte kantpæle også skal erstattes af entreprenøren. Det, der nu er aftalt, er, at entreprenøren skal anvende en metode, der gør, at der bliver ryddet op først og derefter slået græs på de strækninger, der er tilbage.

nici