Plaget af indbrud

To gange på blot en uge har Leif Pedersen Biler på Næstvedvej i Vordingborg haft indbrud. Episoderne står bilforhandleren i over 40.000 kroner alene i ødelæggelser. 

Politiet er stadig på bar bund i  sagen om indbruddene hos bilforhandler Leif Pedersen i Vordingborg, hvor tyve to gange på en uge har kunnet undgå tyverialarmen og i ro og mag samle de ting, de ville have med sig. 

Hos bilforhandleren er tålmodigheden brugt op.

– Det er pisse irriterende, siger Michael Pedersen ligeud, da han fortæller os om hændelserne.

– Tirsdag i forrige uge klippede de hegnet op ude bagved, ud mod Oregrunden. Derefter knuste de en rude og brækkede et skab op i værkstedet. Her stjal de en vinkelsliber og noget andet håndværktøj, fortæller Michael Pedersen.

I følge ham er tyvene derefter kørt ud til Næstvedvej, hvorfra de er brudt ind i et af kontorerne. Ved hjælp af det værktøj, de lige havde stjålet i værkstedet, lykkedes det tyvene at skære pengeskabet op, tage pengekassen ud, bryde den op og stjæle de 6.000 kroner, der lå i den samt en Ipad.

Alene ødelæggelserne forbundet med indbruddet står Leif Pedersen Biler i over 40.000 kroner.

 

Tog kundernes biler

Onsdag morgen i sidste uge var den så gal igen. Her havde tyvene brækket porten op, fundet ved til skabet, hvor forhandleren gemmer nøglerne til de kunders biler, der står på værkstedet, og var stukket af med en Opel Astra og en Toyota Aventis.

Samme nat var der iøvrigt også indbrud hos Profil Partner og Sydsejl, der begge ligger i samme område som Leif Pedersen Biler.

 

Usynlige for alarmen

Michael Pedersen er ikke i tvivl om, at det er professionelle tyve,der står bag indbruddene. 

I følge ham har de været inde og sondere terrænet inden selve indbruddet, i og med at de vidste, hvor nøglerne til kundernes biler på værkstedet blev opbevaret og hvilke værktøjer, der var i værkstedsskabet. Men det værste synes han næsten er, at de har kunnet holde sig skjult for alarmen.

– De har undgået tyverialarmen ved at kravle under et bord og henover gulvet til pengeskabet, fortæller Michael Pedersen således om det første af indbruddene.

Den fremgangsmåde er i følge Michael Pedersen ikke ukendt for Ole Stage, der står for alarmsystemet hos bilforhandleren.

 

Nyt sikkerhedssystem

Udover udgifterne til at udbedre skaderne efter indbruddene og et vredt forsikringsselskab i ryggen, står Leif Pedersen Biler også med udgifter til investering i bedre sikkerhedssystemer.

– Nu laver vi et nyt alarmsystem og en ny procedure med nøglerne, og så skal vi have et overvågningsanlæg, så der bliver filmet døgnet rundt, fortæller Michael Pedersen og håber, at det kan holde tyveknægtene fra døren.

miho

Video er bedre men stadig ikke nok

Politiet råder handlende til at installere videoovervågning for at komme tyverier til livs, men erkender også, at det er svært at holde de velorganiserede og specialiserede bander fra livet.

Leif Pedersen Biler er ikke den eneste, der er plaget af indbrud. I følge bilforhandlernes brancheforening har de danske forhandlere været hårdt ramt af tyverier i de seneste 12 måneder, og det er i følge branchen selv velorganiserede og specialiserede bander, der står bag.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi følte sig i sidste uge også nødsaget til at sende en meddelelse ud til de handlende i Vordingborg, hvor de advarede mod ?uønsket aktivitet?.

– Tjek jævnligt jeres rumfølere, idet disse kan være tildækket med tape, lyder det i meddelelsen, der fortsætter:

– Hold øje med uønsket aktivitet i baglokalerne, også der hvor pengeskabet står.

 

Sætter alarmer ud af kraft

Meddelelsen kommer efter at Intersport i onsdags havde indbrud – samme nat som også Leif Pedersen Biler havde ubudne gæster.

Tidligere har både Imerco og Mister Niels Ove og Femme de Luxe haft ufrivilligt natligt besøg. Her har sensorerne til alarmen været klistret til med tape eller papir, således at de ikke har kunnet registrere bevægelser, når tyvene i løbet af natten er listet omkring i butikken.

I følge vagthavende på Vordingborg politistation, Michael Kofoed, er den bedste måde at sikre sin virksomhed på, at installere videoovervågning.

– Man kan have kameraovervågning. Der finder vi mange gange dem, der er blevet filmet. Vi skal bare kunne genkende dem, udtaler han. Dog erkender han, at uanset, hvor godt man sikrer sin butik, så vil der altid være nogen, der slipper af sted med at begå indbrud.

– Alt kan lade sig gøre, hvis man vil, siger han.

miho