Pjerrot pifter Bøllemosen op

Borgere i Skodsborg har dannet Kulnaturforeningen med det formål at skabe aktivitet i området ved stationen. Pjerrot er maskot og byder blandt andet på teater i skoven

Foto: Anne Dahl Kristensen

"Der sker absolut intet øst for motorvejen, og derfor har vi brug for dette initiativ. Det er jo netop de kulturelle tilbud, som kan samle folk i et lokalsamfund, men her i Skodsborg er der ikke et naturligt centrum, hvor tingene kan udspringe fra," fortæller John Stefan Olsen, som er en af initiativtagerne til Kulnaturforeningen, der afholdt sin stiftende generalforsamling sidste år.

En anden af de markante lokale kræfter bag initiativet er Jeanett Debb, som på kort tid har skabt succes med sit motionstilbud kaldet Skodsborg Skovfitness. Som navnet klart antyder, er der tale om udendørs fitness i skoven.

"På et tidspunkt blev rygtet spredt om min træning i skoven, og folk blev nysgerrige på, hvad jeg lavede. Så til sidst besluttede jeg mig for at give tilbuddet fuld skrue og omdanne min hobby til mit arbejde," fortæller Jeanett Debb, der ellers er musiker og i mange år har arbejdet sammen med Pjerrot i sin rolle som Pirette.

Skodsborg Skovfitness er første punkt i en større plan om en bedre udnyttelse af området ved Skodsborg Station. Kulnaturforeningen afgiver sit officielle startskud på lørdag den 10. oktober, hvor indvielsen af Kløverstierne finder sted fra Skodsborg Station. Og her kan man samtidig møde både Pjerrot og Sumpheksen.

Jeanett Debb har nemlig inviteret sin gode kollega Pjerrot til at deltage i udviklingen af de kulturelle arrangementer i området. Tanken er, at der skal etableres en udendørs teaterscene i skoven ved Bøllemosen, så både børn og voksne kan få en på opleveren i den lokale natur.

"Pjerrot og jeg har i årevis talt om at lave en teaterscene i skoven. Hvad folk ikke ved er, at Pjerrot er en stor naturelsker og gammel atletikkæmper. På denne måde får vi kombineret vores kreative evner inden for kulturen med naturen," fortæller Jeanett Debb.

Medstifter af foreningen John Stefan Olsen er netop nu ved at skrive et særligt teaterstykke, som skal opføres i skoven. Han er nemlig manuskriptforfatter, og står bag mange tv-successer som Taxa og Ørnen samt Krummefilmene, 2900 Happiness og Klinkevals. Han har været journalist på DR Kultur, og står også bag en del revytekster og tv-satire.

Der bliver med andre ord noget at se frem til, når de mange kreative kræfter forenes i Skodsborg. Foruden teater og motion har Kulnaturforeningen også et ønske om at lave lokale musikarrangementer. Og fællesnævneren for det hele er, at alle aktiviteter finder sted på naturens præmisser.

"Der er mange ideer på tegnebrættet, men det er de intime indslag, vi byder ind med. Vi tænker små koncerter og mindre teaterstykker, som udføres med respekt for naturen. Der skal ikke slæbes alle mulige rekvisitter til området. Det er jo netop fordi området er så uberørt, at vi elsker det, særligt Bøllemosen henstår i sin egen tid," forklarer John Stefan Olsen og Jeanett Debb.

I takt med Kulnaturforeningens mange ideer og tanker for området, har Naturstyrelsen fremlagt en plan for forskønnelse af området ved Skodsborg Station.

Medlemmerne af Kulnaturforeningen sidder med i projektgruppen og bidrager med deres ideer til området. Målet er, at der skal skabes et aktivt udgangspunkt for leg, motion, natur- og kulturoplevelser.