Pakistanere er flove over spionflop

Pakistans efterretningstjeneste skammer sig. Den så ikke, at Osama bin Laden boede for næsen af spionerne.

I 2003 gennemsøgte den pakistanske efterretningstjeneste det villakompleks, hvor amerikanske elitesoldater mandag dræbte terrorlederen Osama bin Laden.

Pakistanerne fandt ikke noget mistænkeligt for otte år siden. Villaen var ved at blive opført, da den blev undersøgt. Siden forsvandt den fra efterretningstjenesten ISI's radar.

Det fortæller en kilde fra ISI til BBC og siger videre, at ISI skammer sig.

ISI er flov, siger kilden, fordi amerikanerne fik fat på Osama bin Laden i Pakistan, og fordi den pakistanske efterretningstjeneste ikke vidste, at bin Laden var lige der i villaen i garnisonsbyen Abbottabad.

– Men denne ene fiasko bør ikke få os til at virke totalt inkompetente. Se på vores arbejde de seneste10 år, hvor vi har fanget hundredvis af talibanere og al-Qaeda-folk – flere end andre lande tilsammen.

Villaen ligger blot nogle hundrede meter fra Pakistans Militærakademi, der er Pakistans svar på de berømte akademier West Point i USA eller Sandhurst i Storbritannien.

ISI har i øvrigt nogle oplysninger om den amerikanske operation, der på nogle punkter er anderledes end de oplysninger, USA har givet. ISI-kilden siger til BBC, at der var 17-18 personer i villaen, da amerikanerne stormede den.

Fra amerikansk side er det indtil nu blevet meddelt, at foruden Osama bin Laden blev tre andre mænd og en kvinde dræbt, mens to kvinder blev såret.

Amerikanerne skal også have taget en fange, der muligvis kan være en af bin Ladens sønner.

Blandt de overlevende er en af den dræbte terrorleders koner, en datter og otte eller ni børn.

Kilden siger videre, at den overlevende kone er fra Yemen. Hun kom til villaen for et par måneder siden.

Det var ifølge ISI amerikanernes plan at tage de mange mennesker med sig, men de måtte droppe planen, fordi en af helikopterne fik problemer.

USA har ikke sagt noget om nogle fanger, men blot sagt, at liget af Osama bin Laden blev taget med.