Overgangen til maj bliver grå og kølig

Tocifrede temperaturer er ingen garanti i denne uge, hvor dele af landet kan få nattefrost.

Hvis 20 grader og høj sol lyder tillokkende, er det ikke Danmark, man skal befinde sig i de nærmeste dage.

Forårsvejret viser sig nemlig fra sin lunefulde side, men varmt bliver det ikke.

DMI forudser køligt vejrlig med risiko for regn store dele af ugen.

– Det bliver ikke særligt prangende. Jeg forventer i hovedtræk dagtemperaturer et sted mellem 8 og 12 grader, og det er selvfølgelig koldest ude ved kysterne, siger Trine Pedersen, vagthavende meteorolog hos DMI, om det ustadige vejr.

Mandag er i store dele af landet dog begyndt med kig til solen, men senere på dagen ventes skyerne at overtage herredømmet på himlen. Bornholm ser ud til at få mest regn, men også i Nord- og Vestjylland er der risiko for enkelte byger.

Det samme billede tegner sig tirsdag og onsdag.

– Mandag, tirsdag og onsdag vil man se solen, men det bliver lidt eller nogen sol og især først på dagen. I løbet af dagen kommer der flere skyer, siger Trine Pedersen.

Det er endnu heller ikke helt sikkert at have sine frostfølsomme planter stående udendørs om natten, da temperaturen natten til tirsdag kan krybe sig ned under frysepunktet visse steder.

Fra torsdag bliver vejret endnu mere ustadigt, og det kan derfor blive en våd fornøjelse at fejre 1. maj fredag, som i år falder sammen med store bededag. Lunt bliver det heller ikke, da prognoserne viser mellem syv og 12 grader.

Det skyldes ifølge DMI, at et lavtryk fra Irland bevæger sig ind over Nordsøen og Danmark.