OVERBLIK: Fem bud på lørdagens Roskilde-oplevelse

Mø og LCD Soundsystem er nogle af dem, der lørdag spiller op til dans på Orange Scene på Roskilde Festival.

Mø kan lørdag opleves for tredje gang på Roskilde Festival. I år indtager hun Orange Scene.
Mø kan lørdag opleves for tredje gang på Roskilde Festival. I år indtager hun Orange Scene.

Roskilde Festival lakker mod enden, men før festivalen lukker og slukker for i år, skal lørdagens musikere underholde festivalgæsterne.

Her er et lille udpluk af, hvad man kan opleve lørdag på Roskilde Festival:

* New Order klokken 21 på Arena

Dance-rockbandet New Order er tilbage på Roskilde Festival for første gang siden 2002. De har mere end ti albums bag sig, har vundet adskillige priser og står bag klassikere som "Blue Monday", "True Faith" og "Regret".

* The Last Shadow Puppets klokken 19.30 på Orange Scene

Alex Turner er bedst kendt som forsangeren i Arctic Monkeys, men da han i 2007 formede The Last Shadow Puppets med Miles Kanes, tog de verden med storm. Det er otte år siden, de udgav deres anmelderroste debutalbum "The Age of Understatement", og i år er de aktuelle med albummet "Everything You've Come to Expect".

* Mø klokken 22:00 på Orange Scene

Den danske sangerinde fra Fyn er tilbage på festivalen, hvor hun har været næsten fast inventar de seneste år. I år det dog første gang, at det tidligere medlem af punkbandet MOR indtager den store Orange Scene. Sammen med Major Lazer toppede hun spillelisten på Spotify med hittet "Lean On", og hun er nu aktuel med singlen "Final Song".

* LCD Soundsystem klokken 01:00 på Orange Scene

I år er opgaven med at lukke og slukke for Roskildes Orange Scene gået til LCD Soundsystem. Det er tredje gang, at dance-rockbandet med James Murphy i spidsen spiller sin elektroniske dansemusik på festivalen.

* The Minds of 99 klokken 02:00 på Arena

Det danske punkband spillede for første gang på festivalen i 2014 som upcoming-band, men allerede i 2015 var de klar til Orange Scene, og i år lukker de festen på Arena. Bandets album fra oktober 2015, "Liber", modtog seksstjernede anmeldelser og er blandt andet kendt for sangen "Det er Knud som er død".