OVERBLIK: Dem kan Danmark møde i playoff-kampene

Danmark skal østpå i playoff-kampene, hvor enten Ukraine, Bosnien-Hercegovina, Ungarn eller Sverige venter.

Det danske fodboldlandshold er useedet, når der søndag formiddag klokken 11.20 trækkes lod til playoff-kampene, hvor de fire samlede vindere kvalificerer sig til næste sommers EM-slutrunde i Frankrig.

Følgende fire lande kan Danmark møde:

* Ungarn

Ungarn lå længe til at blive den bedste treer og slippe for playoff-kampe. Men med et tyrkisk mål mod Island i det 89. minut tirsdag aften, må Ungarn i stedet ud i playoff-kampe. Holdet blev nummer tre i gruppe F efter Nordirland og Rumænien.

Holdets største stjerne er anfører Balázs Dzsudzsák, der spiller i tyrkiske Bursaspor.

Danmark har mødt Ungarn 18 gange, men kun fem kampe er endt med dansk sejr. Seneste møde mellem landene var i maj 2014 i en kamp, der endte 2-2.

* Bosnien-Hercegovina

Bosnien sørgede selv for at sikre sig playoff-pladsen tirsdag aften med en udesejr på 3-2 over Cypern. Dermed sluttede Bosnien foran Israel og Cypern, der også kunne have taget tredjepladsen. Gruppe B blev vundet af Belgien foran Wales.

Bosniens største stjerner er målmand Asmir Begovic fra Chelsea og Roma-angriberen Edin Dzeko. I 2014 var Bosnien for første gang kvalificeret til VM.

Danmark har mødt Bosnien fire gange, men kun vundet enkelt. Seneste møde var 11. oktober 2003, hvor Danmark med 1-1 i Sarajevo kvalificerede sig til EM i Portugal i 2004.

* Ukraine

Før sidste spillerunde havde Ukraine både mulighed for at kvalificere sig direkte til EM via både andenpladsen og en plads som bedste treer, men begge dele kiksede efter et 0-1-nederlag hjemme mod Spanien, som vandt gruppe C foran Slovakiet.

Ukraines største stjerner er kantspillerne Yevhen Konoplyanka og Andriy Yarmolenko fra henholdsvis Sevilla og Dynamo Kiev.

Danmark har mødt Ukraine tre gange og vundet en enkelt. De to hold mødtes seneste i en VM-kvalifikationskamp i 2005, hvor Ukraine vandt 1-0.

* Sverige

Det svenske fodboldlandshold har fået hård kritik for kun at blive nummer tre i gruppe G efter Østrig og Rusland. Svenskerne var dog aldrig i fare for ikke at komme i playoff, da afstanden var syv point ned til Montenegro på fjerdepladsen.

Sveriges ubetingede største stjerne er angriberen Zlatan Ibrahimovic fra Paris Saint-Germain.

Danmark har mødt svenskerne 103 gange og vundet 40. Den seneste kamp var i maj 2014, hvor Danmark vandt 1-0 på et mål i overtiden af Daniel Agger.

* Danmark kan ikke møde Norge, Irland eller Slovenien, da de tre lande ligeledes er useedede.