Otte personer dræbt under angreb i Nigeria

Formodede islamister angriber politistation og bank i den nordlige del af landet.

Otte personer blev fredag dræbt under et angreb på en politistation og en bank i den nordlige del af Nigeria, der før har været hærget af lignende uroligheder. Angrebet formodes at være udført af den islamiske sekt Boko Haram, ifølge politiet.

– En gruppe på cirka 70 bevæbnede mænd, der menes at være medlemmer af Boko Haram, gennemførte tre separate angreb på en politiforlægning, en politistation og en bank, siger politidirektør i delstaten Borno, Mohammed Jinjiri Abubakar, til AFP.

Nyhedsbureauet fortæller, at angrebet fandt sted i Damboa, der ligger omkring 100 kilometer syd for delstatshovedstaden Maiduguri.

– Otte mennesker blev dræbt i angrebene. Blandt de dræbte var fire politifolk. De øvrige var lokale indbyggere, oplyser Abubakar. Fem personer blev alvorligt såret.

– De angreb byen i fire busser og på motorcykler, og brugte både sprængstof og våben. En gruppe bestående af politi- og militærfolk konfronterede dem. Ildkampen varede over en time, tilføjer han.

Ifølge politichefen eftersøges terroristerne, der alle flygtede fra stedet. Politiet mener Boko Haram står bag tilsvarende angreb den seneste tid.

Den 25. april blev flere mennesker dræbt efter tre bombeangreb i Maiduguri. Også dengang mente politiet, at Boko Haram stod bag bomberne, der eksploderede på en hotelbar og i et rejsecenter.

Uroligheder har hærget det nordlige Nigeria siden præsidentvalget 16. april, og flere hundrede mennesker menes dræbt.

Boko Haram, der betyder 'vestlig uddannelse er en synd', forsøgte i 2009 uden held at etablere en islamisk stat i den den nordlige del af Nigeria.