@Oplev Sjælland: Ud under åben himmel

Foto: Jens Wollesen
Stevnsfortet
Stevnsfortet

Man tror det jo næsten ikke, men også i år bliver det forår. Og selvom naturen stadig stædigt holder fast i nattefrosten, så er der krokus i bedet og bittesmå ramsløg i skovbunden.

OPLEV Sjælland er også ved at komme ud af vinterhiet. Der er ting at udforske derude i det fri. I Odsherred åbner en ny vandresti i denne weekend, midt i det dramatiske istidslandskab.

– Når man bevæger sig på højderygstien, ser man pludselig landskabet på en anden måde. Selv folk, der bor her fast, opdager pludselig, at man kan se noget nyt. Det giver et andet og nyt syn på sit eget område, siger Jørgen Stoltz, der er naturvejleder.

Også i Lejre er der grund til at zoome ind på landskabet, når Lejre Museum genåbner med en udstilling om sagnkongerne. Området ved Gl. Lejre havde sin storhedstid i vikingetiden. På Lejre Museum kan man nu få en oplevelse, som involverer både lys, lyd og digitale virkemidler, der gennem tre hovedforløb giver et indblik i Lejres historie. Læs artiklen i nyeste udgave af Oplev Sjælland.

Også hestefolket og cykelentusiasterne er ved at varme op til en ny sæson med udendørsoplevelser, og lystfiskerne har også smidt snøren ud.

OPLEV Sjælland er i dette nummer også gået under jorden. Vi har besøgt Koldkrigsmuseum Stevnsfort, som åbner for sæsonen i påsken. Det er noget af en tidsrejse at gå rundt i fortets kolde gange og få genopfrisket historien om dengang i 1980'erne, hvor fortet fungerede som NATO's forpost. Der er stof til eftertanke og en rigtig god anledning til at dele egne oplevelser fra den kolde krig, når man besøger fortet.

Alt sammen og meget mere kan du læse om i dette nummer af OPLEV Sjælland, som giver inspiration til nogle dejlige – og forhåbentlig solbeskinnede – påskedage med gode oplevelser på Sjælland.

Julie Grothen

redaktionel koordinator