OL-vinder er rystet over positiv dopingprøve

Park Tae-Hwan anklager et hospital for at have givet ham det forbudte stof, der nu har bragt ham i fedtefadet.

OL-vinder er rystet over positiv dopingprøve
OL-vinder er rystet over positiv dopingprøve

En af Sydkoreas største sportsstjerner er kommet i alvorlig dopingmodvind: Mandag kom det frem, at den firedobbelte OL-medaljetager svømmeren Park Tae-Hwan har afleveret en positiv dopingprøve.

Den 25-årige supersvømmer erklærer sig "rystet" og har omgående indledt en febrilsk kamp for at rense sit navn.

I første omgang ved at sende sine folk i marken med en forklaring om, at det forbudte stof ved en fejl må være kommet ind i hans blodbane under en kiropraktorbehandling på hospitalet.

– Hospitalet tilbød at give Park en indsprøjtning, og han spurgte gentagne gange, om indsprøjtningen indeholdt noget forbudt.

– Han har end ikke taget medicin for forkølelse for ikke at kikse i en dopingtest. Park er mere chokeret end nogen andre, lyder det i en erklæring fra hans agenter i rådgivningsfirmaet Team GMP.

Rådgiverne truer nu med at trække hospitalet i retten efter dopingsagen, der kan koste Park Tae-Hwan deltagelsen ved VM i Rusland til sommer.

Park Tae-Hwan vandt guld i 400 meter fri og sølv på den halve distance ved OL i Beijing i 2008. Fire år senere fulgte han op med to sølvmedaljer ved legene i London.