Nye aktiviteter på Frederiksborg Slot for familien

Nye sommeraktiviteter skal bringe børn og børnefamilier rundt på Frederiksborg Slot

Masser af aktiviter i løbet af sommeren på Frederiksborg Slot. Pressefoto
Masser af aktiviter i løbet af sommeren på Frederiksborg Slot. Pressefoto

En ny skriftlig guide specielt målrettet gæster, der besøger museet med børn, skal sammen med en række nye sporlege gøre det nemmere for børnefamilier at udforske Frederiksborg på egen hånd.

"Sommerferieaktiviteterne for børn på Frederiksborg bringer i højere grad end tidligere børn og deres familier rundt på Christian IV's renæssanceslot, der siden 1878 har lagt slot til Danmarks Nationalhistoriske Museum. På museet fortælles Danmarks historie gennem portrætter, historiemalerier, kunst og interiører, og på den nye rundtur, der er udviklet til, at familier selv kan navigere rundt på slottet, er der udvalgt bestemte pragtrum og stuer, hvor de voksne på turen fortæller historierne i børnehøjde," skriver Frederiksbnorg Slot i en pressemeddelelse.

Sporlege

Museet tilbyder i lighed med tidligere år også en række sporlege til børn i alle aldre. I år er repertoiret udvidet fra to til fem sporlege, hvor de nye relaterer sig til de særudstillinger, der kan opleves på museet i sommeren 2020, så børn ifølge med voksne involveres i besøget med konkrete opgaver. I udstillingen 'Dronningens Ansigter' skal eksempelvis dragter kobles sammen med portrætter. I Genforeningsudstillingen er der digitale elementer i opgaverne, og i særudstillingen med Jacob Brostrups historiemalerier, der er målrettet større børn og teenagere, skal man på jagt efter symboler og et særligt kendetegn ved malerierne. Sporlegene udleveres i billetkassen.

Jk