Ny stjerne i dansk travsport

Partout Simoni er klar favorit til at vinde Dansk Trav Kriterium i Lunden

Foto: Carsten Bundgaard

Partout Simoni. Bid mærke i navnet. Det kan blive dansk travsports kommende internationale traver. Unghesten imponerede kolossalt ved udtagelsesløbene til Dansk Trav Kriterium i Lunden for næste års derbyheste.

Kusken Klaus Kern, der også er træner, servede direkte til spids, og ingen kunne true Partout Simoni, der vandt legende let.

Partout Simoni var den ene af de fire kvalifikationsvindere. De øvrige var Picasso Sisa, Pikacou C N og Peak, og der er nu lagt op til en stor finale på Charlottenlund Travbane søndag den 26. september.

"Jeg tror ikke, der bliver den store spænding. Jeg ser min hest som årgangens klart bedste. Fint nok, at nogle har en anden opfattelse, men det ændrer ikke på mit synspunkt. Partout Simoni bliver bedre og bedre", siger Klaus Kern.

Partout Simonis træner er født i Tyskland, og det var i den olympiske by Berlin, at Klaus Kern fik øje på Partout Simoni.

"Vi købte den til nogle af mine landsmænd, og den handel har vi ikke fortrudt. Det er en stjerne, det her," siger Klaus Kern.

Den nykårede derbyvinder Flemming Jensen vandt en af de øvrige kvalifikationer med Pikachu C N, som sikkert også får mange venner i totalisatoren i finalen, men Flemming Jensen er behersket optimist.

"Partout Simoni bliver svær at besejre. Det er helt klart", erkender Flemming Jensen.

Også hjemmebanens store navn, Steen Juul, ser Partout Simoni som den sandsynlige vinder af Dansk Trav Kriterium:

"Den virker bedre end de øvrige", mener Steen Juul.