Norsk skakgeni skal være med i tegneserien The Simpsons

Verdensmester i skak Magnus Carlsen skal lægge stemme til en af de gule figurer i tv-serien "The Simpsons".

"The Simpsons" er en parodi på det amerikanske samfund, hvor seerne kan følge de gule indbyggere i byen Springfield. Her ses familien Simpson, som er seriens ubestridte omdrejningspunkt.
"The Simpsons" er en parodi på det amerikanske samfund, hvor seerne kan følge de gule indbyggere i byen Springfield. Her ses familien Simpson, som er seriens ubestridte omdrejningspunkt.

Den verdensberømte tv-serie "The Simpsons" får tilføjet noget skandinavisk stjernestøv til næste år.

Det norske skakfænomen Magnus Carlsen skal nemlig spille en endnu ukendt rolle i tv-serien, der er en af historiens mest indtjenende og succesfulde, skriver det norske nyhedsbureau NTB.

Carlsen har været stormester i skak, siden han var 13 år – en af de yngste stormestre nogensinde. Den kun 25-årige nordmand har desuden været verdensmester siden 2013.

Hans manager mener, at det er en stor ære at være på gæstelisten hos "The Simpsons".

– Serien har haft ikoniske personligheder til at spille gæsteroller. Serien er en slags kulturel institution i verden. Jeg kan ikke sige så meget mere om Magnus' rolle, før jeg får flere detaljer fra producenten, siger Espen Agdestein, Carlsens manager, til VG.

"The Simpsons" er en parodi på det amerikanske samfund, hvor seerne kan følge de gule indbyggere i byen Springfield. Hovedpersonerne er den ærkeamerikanske familie bestående af Homer, Marge, Maggie, Bart og Lisa.

Manuskriptforfatter Al Jean bekræftede nyheden under den årlige Comic Con-festival i San Diego i delstaten Californien.

Carlsen har allerede indtalt sine replikker til sin figur. Episoden med skakgeniet bliver vist næste år.

Det er ikke unormalt, at kendte personer laver gæsteoptrædener i "The Simpsons".

Tv-serien har kørt på de amerikanske tv-skærme siden 1989, og i den tid har blandt andre den danske Metallica-trommeslager Lars Ulrich, fodboldspilleren David Beckham, skuespiller Meryl Streep og sangerinden Britney Spears spillet en rolle.

– Simpsons er en serie, som mange mennesker ser, og dette er en ære for Magnus. Hvis du har som mål at gøre skak mere populært i verden, så er dette en fin mulighed, siger Agdestein.

Før weekenden vandt Carlsen endnu en turnering, da han sejrede i Masters-turneringen i Bilbao.