Nordstjernen skal lede børnene ind i Skibby

Fredag fik Skibby en ny daginstitution, da borgmester Hans Henning Bjørnsen indviede vuggestuen Nordstjernen

Foto: Karsten Kjærgaard

INDVIELSE I gamle dage navigerede søfolk efter stjernerne. Nordstjernen var himlens vigtigste pejlepunkt og har styret mangen et skib sikkert i havn.

Forhåbentlig bliver Skibbys nye daginstitution af samme navn et lige så sikkert pejlepunkt for børnene, som Nordstjernen har været det for fortidens sømænd. Der er i hvert fald al mulig grund til optimisme på den vuggestues vegne, der fik en flyvende start ved indvielsen fredag.

"Vi har valgt navnet Nordstjernen, fordi vi ligger nord for Skibby, og fordi det skulle være et navn, der kunne rumme mange slags institutioner. Der er jo masser af muligheder i pavillonerne, så hvis der for eksempel kommer en ungdomsskole ind, kan de også gå ind under navnet," forklarer Nordstjernens leder, Trine Wiltoft.

Nordstjernen er blevet indrettet i det gamle Røde Kors Flygtningecenters pavilloner tæt ved Genbrugspladsen. I øjeblikket er der 13 vuggestuebørn og fem pædagoger på stedet, men de kan se frem til flere af begge slags, for det er meningen at Nordstjernen i den nærmeste fremtid også skal rumme en børnehave.

"Vi er kommet godt fra start," siger Trine Wiltoft.

"Jeg glæder mig til at få bygget en børnehave på, den kommer formentlig til først i det nye år."

Indvielsen havde samlet godt 20 pædagoger, børn og voksne, der blev trakteret med kaffe og kage efter at Hans Henning Bjørnsen havde klippet snoren over, og vuggestuen officielt var indviet.