Next – nyt navn til uddannelse

Ole Heinager - direktør for Next - Uddannelse København.
Ole Heinager – direktør for Next – Uddannelse København.

Next – Uddannelse København bliver det nye navn for fusionen mellem Cph West og KTS.

Da Cph West og KTS fusionerede ved årsskiftet, skabte man landets største skole af sin slags. Nu er der også sat navn på – og det bliver Next – Uddannelse København.

Next – Uddannelse København – eller for den sags skyld Next – Uddannelse Vestegnen – bliver hovednavnet, men vil også kunne bruges med lokale undernavne – fx Next – tømrer eller Next – gymnasium, forklarer direktør Ole Heinager.

Skolen har uddannelser i blandt andet Ishøj, Albertslund, Rødovre, Glostrup/Albertslund, Taastrup og hovedstaden. Next – Uddannelse København vil få cirka 8.000 årselever og cirka 1.100 medarbejdere – altsammen fordelt på 14 adresser i det storkøbenhavnske område.

»Navnet skal grundlæggende signalere en udvikling og bevægelse mod noget nyt. Det kan være folkeskoleeleven, der tager næste skridt ved at vælge et af vores 10 gymnasier eller en af vores over 40 erhvervsuddannelser. Det kan være vores nuværende elever, som tager det næste skridt i deres faglige udvikling, eller det kan være, når vores elever tager skridtet ud på arbejdsmarkedet eller på en videregående uddannelse,« fortæller Ole Heinager, direktør for Next – Uddannelse København. Det varer dog lidt, før det nye navn er helt indarbejdet, og Ole Heinager understreger, at de unge, som lige nu er i gang med at søge ind, skal gøre det via de »gamle« navne på www.optagelse.dk

Der foreligger nu et større praktisk arbejde, når det nye navn skal udbredes til de mange adresser, som er en del af Next – Uddannelse København. Det gælder blandt andet skilte på bygninger, navne på informationsmaterialer mm. Så indtil videre vil elever og medarbejdere opleve helt de samme rammer som før.

Målet med fusionen til Next – Uddannelse København, er at skabe et attraktivt og bredt erhvervsuddannelsestilbud samt et bedre og bredere gymnasieudbud. Den nye skole skal være med til at sikre og øge bredden og niveauet i uddannelserne i Storkøbenhavn, tæt på hvor de unge bor. Next – Uddannelse København kan udbyde hele paletten af erhvervsuddannelser og gymnasieuddannelser til de unge.