Muslimer fik hårde straffe for terrorplan

Fem muslimske mænd i Australien har fået strenge straffe for at planlægge terrorangreb i protest mod Australiens deltagelse i krigene i Afghanistan og Irak.

I Australien er fem muslimske mænd blevet idømt langvarige fængselsstraffe på op til 28 år for at planlægge et voldeligt jihadangreb i protest mod landets deltagelse i krigene i Afghanistan og Irak.

Mændene i alderen fra 25 til 44 år er fra Sydney. De blev i oktober fundet skyldige i at have indsamlet skydevåben, kemikalier og vejledninger i bombefremstilling for at forberede et angreb på et ukendt mål.

– Der er ingen grund til at betvivle, at hvis ikke myndighederne havde grebet ind, så ville de have gennemført deres angreb i begyndelsen af 2006 eller deromkring, sagde dommer Anthony Whealy i den specialbyggede retsbygning.

De fem mænd, der er omfattet af navneforbud, er i alderen 25-44 år. De blev idømt maksimumstraffe på mellem 23 og 28 års fængsel. Fire af mændene er af libanesisk oprindelse, mens den femte stammer fra Bangladesh.

New South Wales' højesteret hørte, at der var overvældende stærke beviser for, at mændene i det mindste ønskede at forårsage alvorlig skade på ejendom og udgjorde en alvorlig risiko for offentligheden.