Musikskolen glad for opbakning til redningsplan

Med det økonomiske kompromis bliver der luft til at finde gode løsninger, mener Peter Westh

Foto: Pernille Kristensen

Det glæder musikskolechef Peter Westh, at der tilsyneladende er politisk velvilje til at hjælpe Fredensborg Musikskole på fode igen oven på et skidt regnskab for 2010.

"Det er dejligt, at der er forståelse for det, og vi tager det som et udtryk for den opbakning, vi har," siger han om, at Kultur- og Fritidsudvalget samt Økonomiudvalget imødekommer skolens ønske om at sænke takstforhøjelsen til 11 procent og overføre et merforbrug til næste år.

Musikskolens frygt var, at en takstforhøjelse på 22 procent ville få mange til at droppe musikundervisning.

"Men nu holder vi os et godt stykke under de andre musikskoler," siger Peter Westh.

Det ændrer dog ikke ved, at musikskolen står i en alvorlig økonomisk situation, som ikke kan skubbes uendeligt ud i fremtiden. I aftalen ligger der en understregning af, at der skal ses på taksterne igen i 2012, og at øvrige muligheder også skal ses igennem.

"Det er vigtigt, at vi kommer igennem 2011 på fornuftig vis, og så må vi se på i foråret 2012, om vi kan tænke i andre rabatordninger eller andet. Hvordan det skal skrues sammen, er vi allerede gået i gang med at kigge på," siger Peter Westh.

Ifølge ham vil den trængte økonomi ikke få særlig betydning for musikskolens aktiviteter og koncerter i indeværende år. Når det næste regnskab foreligger, vil resultatet og tiden vise, om der bliver råd til større arrangementer i 2012.