Morten Olsen: Jeg havde vraget Bendtner

Selv hvis Nicklas Bendtner havde været fri af karantæne, var han ikke kommet med mod Tjekkiet.

Landstræner Morten Olsen
Landstræner Morten Olsen

Landstræner Morten Olsen havde ikke taget Nicklas Bendtner med i sin trup til VM-kvalifikationskampen mod Tjekkiet 8. september, selv hvis angriberens karantæne i "underbukse-sagen" var blevet ophævet af det europæiske fodboldforbund (Uefa).

Det siger landstræneren i forbindelse med offentliggørelsen af landsholdet mod tjekkerne.

Den danske topangriber har fortsat ikke fundet en ny klub, og han har derfor ikke haft nogen ordentlig forberedelse til den sæson, der netop er startet.

– Bendtner var ikke blevet udtaget, selvom hans karantæne var blevet droppet. Han var ikke kommet med denne gang uanset hvad.

– Bendtner er ikke kampklar, det så vi mod Slovakiet. Han skal spille kampe for at være i form, og det er han ikke lige nu, siger Morten Olsen med henvisning til testkampen mod slovakkerne i midten af august.

Landstræneren indrømmer, at han snart skal have en alvorssnak med Bendtner, der udeblev fra selve domsafsigelsen i appelsagen, hvilket ifølge generalsekretær i Dansk Boldspil-Union (DBU), Jim Stjerne Hansen, fik betydning for sagen.

Morten Olsen vil dog ikke sige, om han er skuffet over Bendtners ageren i sagen.

– Jeg har mange samtaler med Bendtner og spillerne, så mere skal du ikke lægge i det. Jeg har ikke mere at sige om den sag. Jeg tager en snak med spilleren selv, siger landstræneren.

Spørgsmål: Vi kan vel godt antage, at det ikke er ros, du vil give Bendtner til den samtale?

– Jeg tror, du har fået det svar, jeg vil give dig omkring det emne, siger Morten Olsen.

Nicklas Bendtner blev idømt én spilledags karantæne for at vise sine reklameunderbukser fra spiludbyderen Paddy Power efter en scoring mod Portugal ved EM-slutrunden tidligere på sommeren.

Den straf valgte Bendtner og DBU at anke, men Uefa stadfæstede afgørelsen mandag aften. Derfor er Bendtner nu spærret til kampen, hvor AaB's Nicklas Helenius foreløbig er udtaget som eneste rigtige spydspids.

Bendtner fik også en bøde på 100.000 euro, svarende til cirka 750.000 kroner, af Uefa for sit underbukse-stunt. Bøden blev ikke anket og er betalt.

Opgøret mod Tjekkiet spilles i Parken.