Morten Olsen har hovedbrud før Østrig-kamp

Landstræner Morten Olsen må undvære flere af sine bærende kræfter i venskabskampen mod Østrig den 3. marts. Christian Poulsen og Leon Andreasen forventes ude.

Landstræner Morten Olsen.
Landstræner Morten Olsen.

Det bliver uden flere af de bærende landsholdsspillere, at Danmark den 3. marts møder Østrig i en venskabskamp. Landstræner Morten Olsen må blandt andet undvære Leon Andreasen, der igen blev skadet i lørdagens Bundesliga-opgør for Hannover 96.

Morten Olsen afskriver også den centrale midtbanespiller Christian Poulsen.

– Hvis jeg skal være realistisk, tror jeg ikke på Christian Poulsen, siger Morten Olsen til Ekstra Bladet.

Daniel Jensen, som har været sat ud af spillet den seneste måned for Werder Bremen og heller ikke var med i truppen i weekendens udesejr over Hannover 96, kan formentlig heller ikke nå at komme i betragtning. Olsen håber dog stadig til det sidste.

– Der er vel en meget lille chance for, at Daniel kommer i kamp for Bremen, der har mange kampe de kommende uger, siger landstræneren.

Det giver også Morten Olsen hovedbrud forud for VM-slutrunden i Sydafrika til sommer, at flere andre stamspillere sidder på bænken i flere europæiske klubber. Mest bekymrende er det, at højrebacken Lars Jacobsen og midtbanespilleren Thomas Kahlenberg oftest er reserver for henholdsvis Blackburn og Wolfsburg.

– Hverken Lars eller Thomas har spillet særlig meget. Men vi må se positivt på situationen. For EM og VM bliver ofte afgjort på, hvem der har slidte spillere. Og det har vi ikke lige for tiden. Nu er det blot mit store håb, at de aktuelle landsholdsspillere får meget spilletid i marts og april, så de rammer topformen til VM, siger Morten Olsen.

Truppen til kampen mod Østrig udtages tirsdag i næste uge.