Mød krimiforfatter og tidligere kriminalassistent

Erik Hauervig er aktuel med ny bog inspireret af virkelige hændelser

Foto: Kenn Thomsen
Erik Hauervig, er begyndt at skrive krimier, efter han blev syg på jobbet som kriminalassistent. Det var hans læge, der anbefalede ham at skrive.
Erik Hauervig, er begyndt at skrive krimier, efter han blev syg på jobbet som kriminalassistent. Det var hans læge, der anbefalede ham at skrive.

Forfatter og tidligere kriminalassistent Erik Hauervig lægger den 31. august vejen forbi Bog & Ide på Farum Bytorv. Det sker i anledningen af udgivelsen 'Hvem er fjenden?', som er en afslørende og barsk krimi om unge, kriminelle bander og grupperinger i Danmark og Sverige, der bekriger hinanden på tværs af landegrænser.

Konflikten begynder, da en gruppe stjæler hash fra en rockerbande, og det slipper de ikke ustraffet fra.

Kender miljøet

Som tidligere kriminalassistent på blandt andet Station City på Vesterbro lærte han på førstehånd de kriminelle miljøer at kende. Foreløbigt er det blevet til seks bind om kriminalassistenten Bjørn Agger, der alle er kraftigt inspireret af virkelige hændelser. Det gælder også 'Hvem er fjenden?', der udkom i foråret.

I slutningen af sin karriere inden for politiet gik Erik Hauervig ned med stress, da han efterhånden havde set for meget af den barske virkelighed. I dag er han pensionist, men stadig aktiv – og ikke kun som krimiforfatter.

Erik Hauervig holder også foredrag om sin karriere i politiet og som forfatter, og så er han meget involveret i foreningen NEWLIVES Denmark, der hjælper tidligere prostituerede og ofre for menneskehandel med at komme på ret fode igen.

Erik Hauervig gæster Bog & idé i Farum fredag den 31. juli klokken 16-17, hvor han både vil signere og fortælle om sine bøger. lmv