Mød kontorassistenten der ville trylle

René Baldoni er ikke ud af en cirkusfamilie, men gik alternative veje for at komme ind i branchen. Han startede som tryllekunstner og endte med at lede sit eget cirkus. Det er i 15. sæson i træk, at Cirkus Baldoni turnerer rundt, og de kommer også forbi B

Ida Perch Valdorf-Hansen

Cirkus Baldonis turne er allerede godt i gang, og pladsen er indtaget af de røde cirkusvogne med det store rød- og blåstribede telt som omdrejningspunkt. Begejstrede børn løber rundt imellem vognene, forældre køber snacks i kiosken og solen står højt på himlen. Atmosfæren dirrer af forventningens glæde – cirkus er i byen.

Inde i teltet er der røg og lys på scenen, og bagved det bordeauxrøde tæppe gemmer sig akrobater, klovne og tryllekunstnere.

Showet indledes af klovnen, Danilo og cirkusdirektøren René Baldoni inden jongløren, "Eddie" tager over, og formår at kaste et utal af sølvglitrende kegler rundt i luften på samme tid.

René Baldoni kommer igen på scenen med løven Leonardo på armen og siger de berømte ord, "Mine damer og herrer, det blir" værre og værre" – showet er i gang!

Den røde tråd igennem hele forestillingen bliver skabt af René Baldoni og hans tro følgesvend, Leonardo. Desuden underholder klovnen Danilo også ind imellem de andre numre med komiske indslag, der kan få smilet frem hos enhver.

Cirkus Baldoni har jubilæum i år, da de spiller på 15. år – intentionen er derfor at overgå forestillingerne fra de tidligere år.

René Baldoni er ikke selv født ind i cirkus, men har tryllet fra barnsben.

"Som barn drømte jeg af at leve af trylleri. Jeg er uddannet som kontorassistent, og fik som 20-årig chancen for at lave administrativt arbejde i Cirkus Arena. På den måde fik jeg hen ad vejen også sneget mig ind som tryllekunster i forestillingerne," siger René.

Sidenhen startede René som bekendt Cirkus Baldoni.

"Det var faktisk ikke fordi, jeg havde en barndomsdrøm om at starte et cirkus, men jeg er en iværksættertype, og med min baggrund som kontorassistent og min tid i Cirkus Arena, fik jeg et indblik i at lede et cirkus. Derfor var det nærliggende, at jeg startede mit eget," siger René.

Cirkus Baldoni skiller sig på flere måder ud i forhold til andre cirkusser.

Teltet er mindre, hvilket giver en intim atmosfære, hvor publikum føler sig tættere på artisterne. Artisterne stiller sig også foran teltet og vinker farvel til publikum efter forestillingen.

Spilledatoer

Hørsholm v/Stadion Allé: d. 25. og 26. marts kl. 16

Birkerød v/Byagervej: d. 27. og 28 marts kl. 16

Virum for enden af Furesø Parkvej: d. 30. april kl. 15

Nærum v/Nærum Vænge Torv: d. 3. maj kl. 17

Ordrup v/Ordrup Park: d. 5., 6., 7. og 8. maj samt d. 14. og 15. maj