Modne håndboldspillere søges

Håndbold-entusiaster efterlyser nyt blod til morgenhåndbold for "gamle drenge" over 50 år

Foto: Runa Pihlmann

50+I snart 39 år har et hold morgenfriske mænd sat hinanden stævne hver lørdag morgen klokken 08.00 til en times håndbold i Birkerød.

Men efterhånden kniber det med opbakningen.

"Vi spiller håndbold, som både er lidt for alvor, men mest for sjov. Desværre har vi haft en drastisk nedgang i medlemstalle grundet skader og dødsfald. Derfor kunne det være sjovt, hvis vi kunne få nye spillere med på banen – også gerne fra Søllerød," lyder opfordringen fra Ole Frisendahl, der har været formand for morgenhåndbold-holdet i 10 år.

Årsagen til den tidlige morgentræning skyldes hensynet til den øvrige familie.

"Vi ønsker ikke at berøre de dyrebare aftener, og vi kan alligevel nå at gå ud med konen og handle lørdag morgen. Desuden kan vi nå at komme hjem med frisk brød til morgenkaffen," siger Ole Frisendahl.

80 medlemmer

Idéen til håndboldholdet blev født under en julemiddag med Birkerød byråd i 1968, hvor advokat P. Kell Nielsen faldt i snak med kommunebogholder Knud Velling Hansen. Det blev startskuddet til et levedygtigt foretagende, der nu kører på sig 39. år.

Det hele begyndte i Sjælsøhallen, der lige var blevet etableret, efter at Birkerød Kommune havde erhvervet ridecentret "El Paso" på Ravnsnæsvej.

"Banen var godt nok ikke så stor, men da kommunen ikke havde andet, var det dog bedre end ingenting. Senere flyttede vi så til Søndervangshallen og videre til Sjælsøskolens hal, hvor vi stadig spiller i dag," forklarer Ole Frisendahl.

I tidens løb har cirka 80 mænd og en enkelt kvinde været med på håndboldbanen. Men for øjeblikket tæller medlemsskaren 15 modne mænd.

"15 er lidt for få, da medlemmerne tit er på ferie, passer børnebørn eller er lidt ukampdygtige. Så i denne nye tid med sammenlægning af Birkerød og Søllerød finder vi det naturligt at søge nye medlemmer, som kunne bidrage til, at vi fortsat kan spille håndbold lørdag morgen.

Har du lyst til at være med på banen, kan du kontakte Ole Frisendahl på telefon 45 81 36 44.