Mobilt styresystem overtager tv-apparatet

Først fik vi Android-telefoner, så satte styresystemet sig på en del af markedet for tablets – og nu følger tv

Normalt kender du sikkert styresystemet Android fra mobiltelefoner. Inden længe rykker styresystemet også ind i tv-apparaterne, hvor de tekniske muligheder flytter med over.

En kommende generation af fjernsyn fra Philips kommer med Android-styresystemet. Det lyder umiddelbart som et teknologisk kvantespring, men ifølge eksperterne kan tv'et ses som et hvert andet smart-tv.

Det vurderer Lars Ladingkær, ansvarshavende redaktør på branchesitet recordere.dk.

– Det vil sige, at det har forskellige skærmbilleder med menuer, hvor man kan tilgå indhold til nyheder og streamingtjenester, siger han.

Med adgangen til Android får forbrugerne en række bonusmuligheder, hvor der blandt andet vil være adgang til forskellige applikationer, forklarer Lars Ladingkær.

– Det vil for forbrugeren ikke være nogen hæmsko med Android-systemet. Man kan selvfølgelig også bare fravælge at bruge det, og så vil tv'et fungere som et hvert andet tv, siger han.

En af mulighederne er, at tv-apparatet med Android i højere grad kan bruges som spillemaskine, men uden at man tilslutter for eksempel en spillekonsol.

– Det er lidt mere simple spil, som vi kender fra tablets, men hvor man har mulighed for at få dem op på skærmen,

Ifølge salgsdirektør i Philips, Henrik Kyhl, har producenten med Android-styresystemet valgt at tage udgangspunkt i, hvad der er den mest voksende brugerflade.

– Og det er Android, siger Henrik Kyhl.

Salgsdirektøren forklarer, at skulle kunderne være i tvivl omkring de tekniske detaljer ved tv'ets styresystem, så vil der være rådgivning at finde ude i butikkerne.

– Vi er ikke bange for, at vi mister nogle kunder på grund af det her, fordi vores forhandlere er godt sat ind i, hvordan det fungerer og er klar til at give den rigtige rådgivning, siger salgsdirektøren.

Den nye generation af Android-tv rammer det danske marked i næste måned.