Minister: Studerende med presset økonomi kan få gratis mundbind

Hvis man har dårlig økonomi, er det muligt at hente gratis mundbind hos kommunen, fortæller minister.

Hvis man ikke kan få økonomien til at hænge sammen, kan man hente gratis mundbind hos kommunen, siger undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S).
Hvis man ikke kan få økonomien til at hænge sammen, kan man hente gratis mundbind hos kommunen, siger undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S).

Hvis udgiften til at købe mundbind er for stor en post i SU-budgettet, har de mulighed for at hente gratis mundbind hos deres lokale kommune.

Det fortæller undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) på et pressemøde.

– Hvis man ikke har råd til mundbind, kan man hente det på kommunen, siger hun.

Der vil derimod ikke som udgangspunkt blive uddelt gratis mundbind på skoler og uddannelsesinstitutioner. Den enkelte institution eller skole kan dog selv vælge at gøre det, siger Pernille Rosenkrantz-Theil.

Meldingen kommer, forud for at det torsdag bliver et krav at bære mundbind på fællesarealer på uddannelses- og skoleområdet. Det gælder for alle over 12 år.

Det nye krav gælder for eksempel på gangene og i kantinen. Det gælder derimod ikke ved undervisning i klasse- og holdlokaler, værksteder, klinikker og laboratorier.

Da der blev indført krav om mundbind i den offentlige transport i august, blev der efterfølgende lavet en aftale, som gjorde det muligt for borgere med presset økonomi at hente gratis mundbind hos kommunen.

Det er kommunerne, der administrer ordningen og i sidste ende vurderer, om den enkeltes økonomi er så presset, at man ikke selv kan betale mundbind.

Det udvidede krav om mundbind gælder alle indendørs arealer, hvor der er offentlig adgang.

Ud over uddannelser tæller det for eksempel biblioteker, museer, idrætshaller, biografer og supermarkeder.