Miami Heat klynger sig til spinkelt slutspilshåb

De seneste fire års NBA-finalister fra Miami Heat er i overhængende fare for at misse slutspillet.

Én sejr i sidste runde af grundspillet onsdag aften og tre andre resultater, som falder rigtigt ud. Det er den livline, som stjernerne fra Miami Heat klynger sit håb til om at komme i slutspillet.

Holdet har leveret under niveau i store dele af sæsonen, og syv nederlag i de seneste 10 kampe har sendt holdet ned under den ottendeplads i Eastern Conference, som giver den sidste billet til slutspillet.

En sejr i den seneste kamp over Florida-rivalerne fra Orlando Magic holdt liv i håbet, men Miami Heat er fortsat afhængige af, at Indiana Pacers taber holdets to resterende kampe, mens også Brooklyn Nets skal fejle i sidste spillerunde.

Miami Heat mistede inden denne sæson megastjernen LeBron James, som rejste tilbage til rødderne i Cleveland. Det har kunnet ses på holdets spil.

Da Chris Bosh samtidig gik i stykker i december, har det været op til Dwyane Wade, den sidste mand fra den stjernetrio, som de seneste fire sæsoner har skaffet Miami i NBA-finalen, at levere.

Det har han ikke formået i tilstrækkelig grad, og derfor er det nu yderst tvivlsomt, om Heat når slutspillet.

Miami Heat har vundet NBA-trofæet tre gange (2006, 2012 og 2013), mens det blev til finalenederlag i 2011 og 2014.

Følgende hold er allerede klar til NBA-slutspillet i denne sæson:

Atlanta Hawks, Cleveland Cavaliers, Chicago Bulls, Toronto Raptors, Washington Wizards, Milwaukee Bucks og Boston Celtics fra Eastern Conference.

Golden State Warriors, San Antonio Spurs, Los Angeles Clippers, Portland Trail Blazers, Houston Rockets, Memphis Grizzlies og Dallas Mavericks fra Western Conference.

I sidste runde i grundspillet kæmper New Orleans Pelicans og Oklahoma City Thunder om den sidste plads i Western Conference, mens Indiana Pacers, Brooklyn Nets og Miami Heat kæmper om den sidste plads i Eastern Conference.