Mette F. skal coronatestes efter Hækkerups positive testsvar

Statsministeren er gået i selvisolation, efter at justitsministeren er konstateret smittet med coronavirus.

Statsminister Mette Frederiksen (S) er gået i selvisolation og skal testes for coronavirus efter justitsminister Nick Hækkerups (S) positive testsvar.
Statsminister Mette Frederiksen (S) er gået i selvisolation og skal testes for coronavirus efter justitsminister Nick Hækkerups (S) positive testsvar.

Statsminister Mette Frederiksen (S) er gået i selvisolation og skal testes for coronavirus efter justitsminister Nick Hækkerups (S) positive testsvar.

Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse.

– Statsministeren deltog i et møde med justitsministeren fredag den 30. oktober 2020, hvor alle retningslinjer for afstand mv. blev fulgt. Statsministeren udviser pt. ingen symptomer på covid-19 og vil i videst muligt omfang fortsætte sit arbejde med virtuelle møder, står der i pressemeddelelsen.

Mette Frederiksen er i selvisolation, indtil hun har fået svar på sin test.

– Smitten har spredt sig til både Folketinget og regeringen. Jeg er isoleret og bliver testet. Har dog ikke symptomer på sygdom. Pas godt på hinanden, skriver hun på Facebook.

Statsministeren er ikke den eneste minister, der har deltaget i møder med Hækkerup. Justitsministeren meddelte natten til onsdag på Facebook, at han var testet positiv for coronavirus. Han er hjemme med både hoste og feber.

I alt 13 af regeringens 20 ministre er i øjeblikket i selvisolation, fremgår det af pressemeddelelsen.

Finansminister Nicolai Wammen (S) og udenrigsminister Jeppe Kofod (S) meddelte allerede tirsdag, at de var gået i selvisolation på grund af møder med Hækkerup.

Statsministeriet skriver onsdag, at også social- og indenrigsminister Astrid Krag (S), sundhedsminister Magnus Heunicke (S), forsvarsminister Trine Bramsen (S) samt kulturminister Joy Mogensen (S) er gået i selvisolation og skal testes efter møder med Hækkerup.

Derudover er en række andre ministre altså også gået i selvisolation og afventer testsvar efter at have været i kontakt med en person, der er testet positiv.

Mette Frederiksens test bliver gennemført i dialog med Rigshospitalet, så hun "hurtigst muligt kan genoptage de af sine forpligtelser, der kræver fysisk fremmøde, herunder over for Folketinget".

Alene i denne uge har et coronaudbrud ramt Folketinget. Eksempelvis er De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, testet positiv.

Venstres forsvarsordfører, Lars Christian Lilleholt, er umiddelbart værst ramt, da han er indlagt. Han er efter eget udsagn "noget syg" og behandles med blandt andet Remdesivir.

Tirsdag førte coronaudbruddet til, at de planlagte afstemninger i Folketinget blev aflyst. Desuden blev spørgetimen med statsministeren rykket til onsdag. Den er nu aflyst.

Onsdagens planlagte spørgetid med ministrene i Folketingssalen er udskudt i det store og hele. Der er enkelte spørgsmål til nogle af de ministre, der ikke er påvirket af coronasituationen, som gennemføres.

Der vil desuden være anden aktivitet i salen onsdag. Der er nemlig en række lovbehandlinger på programmet. Disse gennemføres. Det oplyser Folketingets formand, Henrik Dam Kristensen (S).