Merkel: Der er vilje til at styrke euroen

Tysklands kansler er i Kina for at berolige og forsikre om, at EU har politisk vilje til at styrke euroen.

Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, siger torsdag under samtaler om eurozone-krisen med Kinas premierminister Wen Jiabao, at der er en "absolut politisk vilje" til at styrke euroen - -German Chancellor Angela Merkel (L) and Chinese Premier Wen Jiaba
Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, siger torsdag under samtaler om eurozone-krisen med Kinas premierminister Wen Jiabao, at der er en "absolut politisk vilje" til at styrke euroen – -German Chancellor Angela Merkel (L) and Chinese Premier Wen Jiaba

Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, siger torsdag under samtaler om eurozone-krisen med Kinas premierminister Wen Jiabao, at der er en "absolut politisk vilje" til at styrke euroen.

– Jeg har sagt til premierminister Wen, at der er mange reformer i gang lige nu, og at der er en absolut politisk vilje til igen at få gjort euroen til en stærk valuta, siger Merkel efter at havde mødtes med Wen.

Wen siger på et fælles pressemøde, som de to ledere holdt i Beijing, at han er beroliget efter Merkels bemærkninger om euroen, og at Kina vil fortsætte med at investere, men han advarer også om, at vejen til opsvinget ikke vil være specielt jævn.

– Kina har altid haft tillid til eurozonen, og vi er glade for at se de europæiske landes brug af renminbi i forbindelse med handel og økonomiske transaktioner, tilføjer han med henvisning til den kinesiske valuta, yuan.

Europæere har udtrykt håb om, at Kina ville bruge nogle af landets valutareserver – verdens største – til investeringer i EU's redningsfonde, selv om der ikke er meget, der tyder på det lige nu.