Mellemøstlig aften på Undergrunden

Når Pia Rosenbaum gæster Egnsteater Undergrunden bliver det med et portræt af en stærk og særpræget jødisk kvinde

Onsdag den 6. april står i Mellemøstens tegn, når Egnsteater Undergrundne får besøg af Pia Rosenbaum og hendes anmelderroste monolog 'Århundredets Rose', der bygger på Martin Shermans roman af samme navn.

Forestillingen er et portræt af en stærk og særpræget jødisk kvinde, der minder os om nogle af de begivenheder, der formede det forrige århundrede og får konsekvenser for det næste.

Rose er en overlever. Hun indvier os i sit begivenhedsfyldte liv. Det starter i en lille landsby i Ukraine under de russiske pogromer i starten af århundredet, fører hende videre til det besatte Polen, til ghettoen i Warsawa. Og efter en vandring tværs gennem Europa kommer hun med skibet Exodus til Palæstina, hvor hun bliver smidt ud af englænderne.

Hun ender ved et tilfælde på et andet skib, som sejler hende til Amerika, til Atlantic City hvor hun bliver hotelejer. Til sidst, som 80-årig, sidder hun og reflekterer over sit liv, over alle tabene og ikke mindst det tab, hendes barnebarns drab på en palæstinensisk pige under den sidste intifada betyder.

Før forestillingen spiller Hennrik Goldschmidt (stifter af The Middle East Peace Orchestra) og Anders Vesterdahl Mellemøstlig musik og klezmer i foyeren.

Billetter til aftenen kan købes via www.undergrunden.com eller ved mail til billet@undergrunden.com

Forestillingen spiller onsdag den 6. april klokken 19.30 i Kulturhuset Galaksen.

hhs