Maskerede tyve smadrede udstillingsvindue midt i åbningstiden

Bevæbnet med hammer eller økse slog to maskerede mænd hul i rude og stjal Omega-ure for halv til hel million kroner

Foto: Morten Timm

To maskerede mænd skabte torsdag formiddag kl. 10.30 højdrama i Hørsholm Midtpunkt, da de pludselig hamrede løs på to facadevinduer hos Klaus Rygaard Ure & Smykker med en hammer eller økse og stjal omkring 15 Omega-ure fra udstillingen.

"Vi hørte, at der blev hamret på ruderne, og jeg løb ud og så to maskerede mænd der slog løs. Jeg råbte dem an, hvorefter jeg helt pr. refleks vendte om for at få sikkerhedslukket og låst vores dør," fortæller indehaver Klaus Rygaard.

Tyvene måtte slå indtil flere gange på de laminerede glas, før det lykkedes det at få hul, så de kunne række en hånd ind og stjæle urene, der ifølge Klaus Rygaard har en samlet værdi på mellem 500.000 og en million kroner.

 

Herefter stak gerningsmændene af i retning mod Midtpunkts store svingdør, men Klaus Rygaard fortæller, at en ældre mand forsøgte at spærre vejen ved at køre sin shoppingvogn ind foran dem, hvorefter de faldt. De var hurtigt på benene igen og forsvandt, inden politiet nåede frem.

Vidner har fortalt, at de ankom med en paraply, som de skærmede sig med. Paraplyen tabte de i flugten, og den er nu sikret af politiet, ligesom de nu skal gennemse overvågningsbillederne fra centret.

Fra Midtpunkts kontor oplyser centerchef Ulla Wendt, at deres kameraer har 'fanget' tyvene, da kom ind i centret via indgangen mellem Mr. Gorm og Wunderwear ud mod Usserød Kongevej. De tog flugten samme vej.