Mand frikendt for at have dræbt kæreste på Færøerne i 2012

Ifølge anklage skubbede eller smed en da 17-årig færing i 2012 sin 16-årige kæreste i havet. Byret frikender.

En 26-årig mand er på Færøerne blevet frikendt for at have dræbt sin 16-årige kæreste en novembernat i 2012.

Afgørelsen er truffet onsdag af et nævningeting i Retten på Færøerne.

Den unge mand var anklaget for at have smidt eller skubbet Maria Fuglø Christiansen i havet ved Hvannasund og efterladt hende, så hun druknede. Dengang var den nu frikendte mand 17 år.

Forsvarsadvokat Karina Skou fortæller, at den 26-årige mand nægter sig skyldig, men han har fortalt, at han mødtes med hende den novembernat i 2012.

– Han har mødtes med hende denne her nat og talt med hende i kort tid, men har ikke skubbet hende i vandet, siger forsvareren.

Den unge mand er lettet efter afgørelsen, der onsdag morgen blev læst op i et retsmøde.

– Han er meget lettet, siger advokaten.

Oprindeligt havde politiet henlagt sagen, men senere besluttede politiet at rejse en sag mod den nu 26-årige mand.

Det var i november 2012, at Maria Fuglø Christiansen blev fundet druknet i havet ved den nordligt beliggende bygd Hvannasund, hvor hun var fra. I første omgang blev der ikke peget på mistænkelige forhold ved dødsfaldet, og sagen blev henlagt.

Politiet besluttede senere, at pigen skulle graves op til nye undersøgelser, men heller ikke denne gang kunne der findes tegn på noget mistænkeligt i forbindelse med hendes død.

I august 2018 henvendte politiet sig til offentligheden og bad folk, som muligvis havde set eller hørt noget i forbindelse med sagen, om at henvende sig.

Det førte til, at den unge mand blev anholdt, og i maj i år blev han tiltalt for drab. Men han har ikke været varetægtsfængslet i sagen.

Han sidder dog i fængsel for nuværende, da han afsoner en dom.

Han blev et stykke tid efter pigens død dømt i en anden sag. Her fik han en straf på flere års ubetinget fængsel for drabsforsøg og vold.