Mand fængslet for at sætte ild til kæreste

En kvinde er i livsfare, efter at hendes kæreste lørdag overhældte hende med karburatorvæske og satte ild til.

En 32-årig mand erkender, at han lørdag morgen satte ild til sin kæreste.
En 32-årig mand erkender, at han lørdag morgen satte ild til sin kæreste.

En mand fra Nørresundby er søndag blevet varetægtsfængslet i fire uger for et brutalt drabsforsøg på sin 39-årige kæreste.

I retsmødet erkendte manden ifølge anklager Mette Høg, at han tidligt lørdag morgen overhældte sin kæreste med karburatorvæske og satte ild til.

Kvinden pådrog sig svære forbrændinger, og på Rigshospitalets afdeling for brandsår betegnes hendes tilstand som kritisk.

– Hun har anden- og tredjegradsforbrændinger på 32 procent af kroppen, så hun er i livsfare, siger Mette Høg.

Ud over de livstruende brandskader er kvinden blevet stukket i den ene balle, ligesom gerningsmanden har slået hende i hovedet med en flaske og med knyttet næve. Hendes øre skal manden have forsøgt at bide af.

– Han kunne ikke forklare stiksåret, men det andet erkendte han, siger anklager Mette Høg.

Alligevel afviser den sigtede, der er 32 år, at der skulle være tale om drabsforsøg. Han mener alene, at overfaldet kan betegnes som grov vold.

– Men dommeren mente, at når man går så langt, så er der særligt bestyrket mistanke om drabsforsøg, siger Mette Høg.

Motivet til det brutale overfald angav den 32-årige som jalousi.

– Han beskyldte hende for at have været utro, siger anklageren.

Klokken var 05.57 lørdag morgen, da en patruljevogn blev kaldt til Vangen i Nørresundby. Meldingen var, at der i en lejlighed havde været et knivopgør mellem en mand og en kvinde, der boede på stedet.

Ved ankomsten til stedet viste det sig, at kvinden var blevet stukket med en kniv i bagdelen og havde overfladiske snitsår efter brug af kniv.

Hertil kom brandskader på overkroppen og ryggen.

Til at starte med blev kvinden behandlet på sygehuset i Aalborg. Men efter et par timer blev det vurderet, at det var nødvendigt at flyve hende til Rigshospitalets afdeling for brandsår i København.

Den formodede gerningsmand blev anholdt lørdag klokken 10.35 hos en bekendt på en adresse på Voerbjergvej i Nørresundby.