Mads Pedersen tog landsholdssejr

Foto: Mik
Sporten vil gerne have billeder af de tre lokaleryttere fra Nordvestsjælland (to fra Kalundborg), na°r sidste etape af Post Danmark Rundt starter I Kalundborg søndag. Starten ga°r 11.15 pa° Klostertorvet i Kalundborg, og i timerne op til er der rytterpræsentation, hvor de lokale kan fanges. Vi er særligt interesseret i: 164: Christoffer Lisson (Team Post Danmark) 134: Mads Pedersen (Cult Energy - Vital Water) 115: Mark Sehested Pedersen (Team TREFOR Blue Water)
  Foto: Mik
Sporten vil gerne have billeder af de tre lokaleryttere fra Nordvestsjælland (to fra Kalundborg), na°r sidste etape af Post Danmark Rundt starter I Kalundborg søndag. Starten ga°r 11.15 pa° Klostertorvet i Kalundborg, og i timerne op til er der rytterpræsentation, hvor de lokale kan fanges. Vi er særligt interesseret i: 164: Christoffer Lisson (Team Post Danmark) 134: Mads Pedersen (Cult Energy – Vital Water) 115: Mark Sehested Pedersen (Team TREFOR Blue Water) Foto: Mik Foto: Christian Mikkelsen [Mik]

Cykelrytteren Mads Pedersen fra Tølløse var en markant skikkelse, da det danske U23-landshold fejede al modstand til side i etapeløbet ZLM Roompot Tour i Holland.

De danske ryttere dominerede de to første dage af løbet, og tredje og sidste etape blev vundet af Mads Pedersen, der sikrede sig en samlet andenplads i løbet.

På løbets sidste dag var alle seks danske ryttere med i et udbrud på 25 mand, og det gav perfekte betingelser til afslutningen for Pedersen, der til daglig kører for CULT Energy Pro Cycling.

– Der var meget vind på etapen og det var meningen, at jeg skulle aflevere Michael Carbel. Så da der var 300 meter tilbage måtte jeg bare holde på og se hvor længe jeg kunne holde. Og han kom ikke forbi, konstaterer Mads Pedersen, der tog etapesejren foran netop Carbel.

Det danske U23-landshold viste allerede fra fredagens første etape stor styrke.

– Det var fedt at have et holdløb fredag aften, for vi sluttede på første-, anden-, tredje- og femtepladsen. Det gav en stor fordel på lørdagens etape, fortæller Pedersen, der i ugen op til Nations Cup blev nummer seks i Nations Cup-løbet La Côte Picarde og nummer ni i U23-udgaven af Flandern Rundt.

Den overbevisende indsats i Holland sender Danmark klart i spidsen for U23 Nations Cup, hvor de bedste fem nationer får seks ryttere med til U23 VM i Richmond i USA til september.

Læs mere i DAGBLADET.