Mads Pedersen misser lige nøjagtig sejren i sæsondebut

Kun belgiske Arnaud De Lie var hurtigere end Mads Pedersen på 1. etape af Etoile de Bessèges.

Mads Pedersen vandt sidste år den grønne trøje i Vuelta a España. 2022 var det bedste år i cykelrytterens karriere målt på antallet af sejre. (Arkivfoto).

Mads Pedersen vandt sidste år den grønne trøje i Vuelta a España. 2022 var det bedste år i cykelrytterens karriere målt på antallet af sejre. (Arkivfoto).

Nogle cykelryttere skal lige i gang. Det gælder ikke Mads Pedersen.

Den tidligere verdensmester beviste onsdag, at formen er god, selv om kalenderen først lige er skiftet til februar.

I sæsonens første løb for danskerens vedkommende blev han nummer to på 1. etape af det franske løb Etoile de Bessèges.

Pedersen blev slået af det belgiske stortalent Arnaud De Lie, som kører for Lotto.

Pedersen forsøgte at køre den hjem fra spids, da feltet nærmede sig målstregen i Bellegarde, hvor afslutningen blev kørt op ad bakke.

Men De Lie formåede altså lige nøjagtig at køre forbi danskeren og tage sæsonens anden sejr. Belgieren åbnede sin sæson med at vinde et endagsløb i Spanien.

Mads Pedersen var ikke eneste dansker fra Trek-holdet, som holdt sig fremme i afslutningen.

Holdkammeraten Mattias Skjelmose kørte over stregen fem sekunder efter danskeren som nummer seks og viser dermed tidlige tegn på, at han har taget noget af storformen fra sidste del af 2022-sæsonen med ind i det nye år.

Pedersen var selv godt kørende sidste år, hvor det blev til ni sejre. Det er hans klart største sejrshøst i en enkelt sæson.

Som altid er store klassikere som Flandern Rundt og Paris-Roubaix en del af Mads Pedersens program, men han vender også tilbage til Giro d'Italia, som køres i maj.

Han kørte den italienske grand tour to gange tidligt i sin professionelle karriere, men har stadig sin første etapesejr til gode i løbet.

Pedersen skal forsøge at gentage lidt af bedriften fra sidste års Vuelta a España, hvor han tog hjem med tre etapesejre og den grønne trøje.

/ritzau/