Lunten er kort på Bymidten

Lørdag formiddag den 11-11 skulle jeg handle ind på Bymidten – og som sædvanligt skal der lidt tålmodighed til, hvis man skal finde en parkeringsplads.

Jeg fik imidlertid stukket næsen ind i en af indkørslerne til parkeringsbåsene og måtte her vente på, at en foranholdende bil skulle ind på en plads, hvor en anden bil var ved at bakke ud fra en parkeringsplads.

Da denne var kørt, begyndte den foranholdende bil at bakke, selv om der tydeligvis var masser af plads til, at bilen kunne parkeres i båsen, uden at jeg holdt i vejen. Men manøvren fortsatte, og da bilen var tæt på min kølerfront, gav jeg et kort trut i hornet – det skulle jeg vist ikke have gjort – ud for en yngre mand som råbte højt og gav et "tydeligt tegn med fingeren".

Det viste sig så, at vi begge skulle en tur i SuperBest, og på vejen over til butikken får jeg nogle tilråb fra den unge mand. Jeg råder ham til at forny kørekortet – det skulle jeg nok heller ikke have gjort, for da vi når samtidigt over til butiksindgangen får jeg et gevaldigt puf i siden og samtidigt tilbudet om at få et lag tæsk her og nu.

Men når man er 71 og lidt ude af træning i forhold til én midt i tyverne, så takker man jo pænt nej, selv om truslen følges op med bemærkninger om, at jeg var en gammel idiot.

Jeg tror ikke, at den unge mand har gjort sig det helt klart, hvilke konsekvenser trusler om vold kan føre til hvis de bliver anmeldt til politiet – der er arbejdspladser, der ikke mener, de har plads til den type mennesker, det offentlige har også sine restriktioner.

Det kunne jo være, at den unge mand havde mødt en anden gammel idiot, som ikke bare takkede nej til tæsk, men kaldte på 112 og så ruller lavinen jo, jeg syntes det kalder på lidt eftertanke hos dem, der mener, at man kan true med vold uden at det kan få konsekvenser.

Jeg håber da heller ikke at den nydelige kæreste /kone som den unge mand fulgtes med ikke bliver truet med øretæver, hvis hun efter hans mening går i vejen hjemme i køkkenet.

Forkortet af redaktionen