Loppernes byer

I lørdags kæmpede Præstø og Vordingborg om loppepublikummet. Arrangørerne bag begge markeder er glade for tilslutningen og vender tilbage næste år.

 

 

Præstø var proppet med mennesker, da der lørdag var loppemarked i byen.

– Det gik rigtig godt på trods af vejret. Der var 150-160 udstillere, og der var rigtig mange mennesker i gaden, siger formand for Præstø Handelsforening Lennart Øster efter  lørdagens loppemarked. 

Havnen og Adelgade og også andre steder i byen var der fyldt med kræmmere, som var klar til at slå en handel af med de mange besøgende, som havde fundet vej til Præstø. 

– Vi vil gerne op på 200 stande næste år, og så tager vi nogle sidegader i brug, hvis det bliver nødvendigt. Vi vil gerne være Sjællands og ikke bare Sydsjællands største kræmmermarked, siger Lennart Øster.  

 

Festugelopper for voksne

Flere end 60 stande havde tilmeldt sig, da der den sidste lørdag i festugen for første gang var loppemarked på parkeringspladsen ved den gamle Kvickly i Vordingborg.

Her blev der købt og solgt i massevis på trods af det lidt triste vejr. 

Gustav Pedersen fra Vordingborg var blot én af mange, som kom hjem med et godt køb. For 100 kroner købte han et hyldespejl til sin lillesøster Thora Pedersen. 

– Det var pænt besøgt, når man tænker på, at det er første gang, og at der samtidig var sildebord på ruinterrænet og kræmmermarked i Præstø, siger en tilfreds Kristina Olesen, som har arrangeret loppemarkedet. 

Kristina Olesen satte sig for at arrangere loppemarkedet efter et skuffende besøg i Næstved.

– Jeg var til et lignende loppemarked i Næstved, og så tænkte jeg, at det kan vi gøre meget bedre i Vordingborg, fortæller hun. 

Kristina Olesen vil gerne gentage succesen næste år, hvor hun håber, at lidt flere folk vil kende til loppemarkedet.

– Fremover håber jeg, at loppemarkedet kan blive arrangeret i samarbejde med festugen, så folk kan se i programmet, at der er et loppemarked i byen, siger Kristina Olesen. 

 

Se mange flere billeder fra de to loppemarkeder i galleriet.